UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN:"SURİYE, MÜNBİÇ'E YÖNELİK PSİKOLOJİK BİR ÇALIŞMA İÇİNDE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

ERDOĞAN:"SURİYE, MÜNBİÇ'E YÖNELİK PSİKOLOJİK BİR ÇALIŞMA İÇİNDE"

Münbiç'e yönelik psikolojik bir eylem söz konusu. Orada bir bayrak dalgalandırma durumu iddiası var ama arkadaşlarımla görüştüm. Henüz resmi bir durum yok. Rusya açıklamalar yaptı ama orada da kesin bir durum yok. Kaldı ki yarın Rusya'ya gidecek heyetimiz. Orada bu konular konuşulacak. Daha sonra benim de Putin'le bir telefon ya da yüz yüze görüşmem olacak.

"ABD VE RUSYA İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Bizim hedefimiz YPG'nin gerekli dersi almasıdır. Kararlılığımız tamdır. Tedbirlerimizi aldık. Silahlı Kuvvetleri'miz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış bulunuyoruz. Münbiç'te atılan adımlarımız var. Zaten gözlem kulelerimizin durumunu biliyorsunuz. Bölgedeki istikrarımız sürüyor. Trump ve Rusya ile görüşmelerimiz sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÇIKMASI HALİNDE..."

Münbiç konusunda sayın Obama döneminden başlayan bir sürecimiz var. Bu süreç içerisinde ne yazık ki Obama verdiği sözü tutamadı. Münbiç yüzde 90 civarında Arapların oluşturduğu bir bölge. Biz bunlara rağmen hep sabrettik. Trump döneminde tekrar gündeme geldi. Sayın Trump müşterek bir hareket içerisinde olabileceğimizi söyledi. Şu anda gelinen noktada bu topraklar Suriye'ye ait. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Bizim hedefimiz terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır. Terör örgütlerinin çıkması halinde bize yapacak iş kalmaz.

EKREM İMAMOĞLU'NUN GÖRÜŞME TALEBİ

Benim kapım herkese açık. Ama Bay Kemal'dan izin alabilir mi bilmiyorum. Bay Kemal'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle arası iyi değil. Ben seve seve kapımı açarım. Çaysa çay, kahveyse kahve ikram ederim.

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI

Çalışmalarımız sürüyor. Yarın büyükşehir adayı ile ilçe adaylarını da açıklayacağız.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13