UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA UYARISI!

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklığı, ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek. Ayrıca yurdun önemli bir kesimine hâkim olacak kar ve yağmur yağışına karşı vatandaşların önlem alması gerekiyor.

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA  UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bu sabah ilk saatlerde Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun yağış alan kesimleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu’nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri ile Trakya çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13