UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İBRAHİM KALIN:TRUMP 2019 YILI İÇERİSİNDE TÜRKİYE'YE GELECEK!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesiyle ilgili '14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi.' dedi.

İBRAHİM KALIN:TRUMP 2019 YILI İÇERİSİNDE TÜRKİYE'YE GELECEK!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesiyle ilgili '14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi.' dedi.

Bu hafta ABD'li bir heyetin Türkiye'ye geleceğini belirten Kalın, "İlk aşamada askerler arasında koordinasyon olacak." diye konuştu.. Kalın, ABD Başkanı Trump ın da 2019 yılı içerisinde Türkiye'ye geleceğini açıklarken, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen' in tartışılan sözleri için de "'Sözlerin mizah adı altında hoş görülmesi mümkün değil. Keşke sanatçılıktan uzak olan lafları söylemeselerdi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, "Piyasalarda belli bir sakinleşmenin ve olumlu manada bir hareketliliğin başladığını görüyoruz." dedi.

“14 Aralık’taki görüşme tarihi bir görüşmeydi”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın 14 Aralık'ta gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin önemini vurgulayan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

14 Aralık'taki telefon görüşmesi tarihi bir görüşmeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kere söylediği hususun artık burada bir siyasi direktif ya da talimat haline gelmiş olması son derece önemli. Cumhurbaşkanımız, şunu açık ve net şekilde iletti; DEAŞ'ı yenmek bu bölgeden temizlemek için Türkiye ve ABD olarak bizim PYD/YPG terör örgütüne ihtiyacımız yok. Biz bunu Türkiye ve ABD olarak yapabiliriz, bölgeyi istikrara kavuşturabiliriz. Böylece hem Suriye'nin toprak bütünlüğü noktasında önemli bir adım atarız hem de ikili ilişkilerimizde bir sorun haline gelen PYD/YPG/PKK meselesini de çözmüş oluruz. Bu teklif, yeni değil daha önce de yapıldı. Ama ilk defa bu görüşmede bunun karşılık bulduğunu ve bir talimata d Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine ABD Başkanı Trump'ın, 2019 yılı içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdiğini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİBRAHİM KALIN