UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİKKAT! BALKANLARDAN GELİYOR!

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Türkiye bugün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 8-12 derece düşeceği belirtiliyor.

DİKKAT!  BALKANLARDAN  GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Malatya dışında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Hatay, Osmaniye, Adana'nın kıyı kesimleri, Eskişehir, Edirne ve Bilecik çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzun bugün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, çarşamba ve perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13