UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZEHİRLİ BALON BALIĞI TAŞIDIĞI RİSKLERE RAĞMEN FİYATI CEP YAKIYOR

Japonya'da 'fugu' adıyla bilinen balon balığı, riskli hazırlama süreci nedeniyle sıkı denetimlere tabi. Ancak balon balığı taşıdığı risklere ve fiyatına rağmen popülaritesini koruyor.

ZEHİRLİ BALON BALIĞI TAŞIDIĞI RİSKLERE RAĞMEN FİYATI CEP YAKIYOR

Japonya'nın popülerliği günden güne artan yemeklerinden olan zehirli balon balığı, ehil olmayan şefler tarafından hazırlandığında ölüme varan sonuçlara neden olabiliyor. Ancak özel lisanslı şefler tarafından servis edilebilen balon balığı, fiyatıyla da cep yakıyor.

Japonya'da 'fugu' adıyla bilinen ve riskli hazırlama süreci nedeniyle sıkı denetimlere tabi olan zehirli balon balığı, fiyatına ve taşıdığı risklere rağmen popülaritesini koruyor. İçerdiği hayati tehlike nedeniyle ancak özel lisansa sahip şefler tarafından servis edilebilen balon balığını hazırlayabilmek içinse zorlu bir süreçten geçmek gerekiyor.

Japonya'da 'fugu' adıyla bilinen ve riskli hazırlama süreci nedeniyle sıkı denetimlere tabi olan zehirli balon balığı, fiyatına ve taşıdığı risklere rağmen popülaritesini koruyor. İçerdiği hayati tehlike nedeniyle ancak özel lisansa sahip şefler tarafından servis edilebilen balon balığını hazırlayabilmek içinse zorlu bir süreçten geçmek gerekiyor..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbalık