UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu açıklaması. Meteoroloji, yaptığı açıklamada bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı yaptı.

SAĞANAK YAĞIŞ  GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarafından en son yapılan değerlendirmelere göre; Trakya, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya’nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ’ın doğusu, Mardin’in batısı ile Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75kg/m2) sağanak, Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının güney bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle doğu ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Akdeniz’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği değerlendiriliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya’nın doğusu, Mersin, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ’ın doğusu, Mardin’in batısı ile Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13