UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

5 YILDIR ARANAN KADIN BAKIN NASIL BULUNDU!

Bursa’da 2002 yılında 3 mühendisin öldürülmesi olayıyla ilgili davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2013 yılından bu yana aranan Figen Yıldırım üzerindeki sahte kimlikle İstanbul’da yakalandı.

5 YILDIR ARANAN KADIN BAKIN NASIL BULUNDU!

Bursa’da 31 Ocak 2002 yılında gerçekleşen olayda, Figen Yıldırım, Tapu Kadastro Müdürlüğünde görevli Lütfullah Ahmet Erdin ile aşk yaşarken, aynı zamanda Adem Güney ile de sevgiliydi. Bu durumu öğrenen Adem Güney, Figen Yıldırım’ın Erdin’le ilişkisini kabullenemeyerek öldürme planı yaptı. Plana dahil olan Figen Yıldırım, Erdin’i arayarak buluşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Erdin, Yıldırım’ı alması için Bülent Kepçeli’yi gönderdi. Figen Yıldırım, Bülent Kepçeli’nin lüks cipine bindiği sırada Adem Güney ve arkadaşı Şahin Korkmaz ortaya çıktı. Gemlik yolu üzerinde Adem Güney ve Şahin Korkmaz, Bülent Kepçeli’yi 21 yerinden bıçaklayarak öldürdü. İşlenen cinayetin ardından Güney, Korkmaz ve Yıldırım birlikte yola çıkarak Ahmet Erdin’in ofisine gitti. Ofiste mühendis Efkan Açıcı ile oturan Ahmet Erdin’le kısa süren bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Ahmet Güney ve Şahin Korkmaz, Ahmet Erdin’i 17 yerinden, Efkan Açıcı’yı ise 7 yerinden bıçaklayarak öldürerek kayıplara karıştı.

Olayla ilgili firari şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan Bursa Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Figen Yıldırım’ın (35) İstanbul’da gizlendiğine yönelik bilgiler aldı. Gelen istihbarat bilgileriyle birlikte İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlatıldı. 4 aylık çalışma neticesinde Figen Yıldırım’ın Maltepe’de taksicilik yapan H.A. ile birlikte yaşadığı tespit edildi. Ekipler çalışmaların ardından belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda kapıyı, üzerinde Semra Yıldırım adına düzenlenmiş sahte kimlikle Figen Yıldırım açtı. Kimliğin sahte olduğunu söyleyen polislere, Figen Yıldırım gerçek kimliğini açıklamak zorunda kaldı. Gözaltına alınarak Asayiş Şubeye getirilen Figen Yıldırım’a sahte kimlikten işlem yapılmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsahte kimlik