UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"HAMİLE KALMAM İÇİN HER GECE TECAVÜZE UĞRUYORDUM!"

Günün en iğrenç haberi. 1998 yılında, henüz 15 yaşındayken tatil kisvesi altında ailesinin memleketi Bangladeş'e götürülen ve burada zorla evlendirilen Rubie Marie'nın anlattıkları kan dondurdu.

"HAMİLE KALMAM  İÇİN HER  GECE TECAVÜZE  UĞRUYORDUM!"

İngiltere'de 2014 yılında suç haline getirilmesine karşın halen devam eden zorla evlendirme uygulamalarının nasıl sona erdirebileceği tartışılıyor.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ SESSİZ KALIYOR

Son dört yıl içinde kızını ya da bir akrabasını zorla evlendirdiği için hüküm giyenlerin sayısı yalnızca dört. Bununla birlikte Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın birlikte kurduğu ekibin sadece bu yıl içerisinde destek verdiği vaka sayısı ise 1000'in üzerinde. İnsan hakları örgütleri, zorla evlendirmenin suç haline getirilmesinin "güçlü bir mesaj" verdiğini ancak kurbanların ailelerine zarar verebileceği gerekçesiyle sessiz kalmaya zorladığını savunuyor.

"ORADA 6 HAFTA KALACAĞIMIZ SÖYLENMİŞTİ"

İngiliz hükümetine göre ise bu sorunun çözümü kurbanların korkmadan, seslerini çıkartmalarından geçiyor. 35 yaşındaki Rubie Marie, zorla evlendirme kurbanlarından birisi. Galler'in güneyinde doğan Marie, 1998 yılında, henüz 15 yaşındayken tatil kisvesi altında ailesinin memleketi Bangladeş'e götürülmüş: "Orada altı hafta kalacağımız söylenmişti. Ancak bu süre önce iki aya çıktı, sonra üç, en sonunda da altı aya kadar uzadı. Evimi özlemiştim.

"ARKADAŞLARIMI GÖRMEK İSTİYORDUM"

Babama eve dönmek istediğimi söyledim. Okuluma dönmek, arkadaşlarımı görmek istiyordum. Ancak babam 'uçak bileti çok pahalı, gelmişken kalalım' dedi. Bu, işin bahanesiydi tabi ki. Gerçek niyetini, yani beni evlendirmeyi bu bahanenin arkasına sığınarak gizliyordu."

'RUBİE'Yİ EVLENDİRSEK FENA MI OLUR?"

Marie, bir gün ailecek yemek yerlerken, babasının da gelip masaya oturduğunu ve ansızın ortaya 'Rubie'yi evlendirsek fena mı olur' diye sorduğunu anlatıyor: "Çok üzülmüştüm. Daha bir çocuktum ve sinir krizi geçirdim. Tabağımı alıp yere fırlattım. Sağa sola tekme atmaya, kapıları yumruklamaya başladım. Çığlıklar atarak ve bağırarak odama gittim. Bu cümleyi nasıl hazmedeceğimi bilemiyordum.

"BİLMEDİĞİM, YABANCISI OLDUĞUM BİR ÜLKEDEYDİM"

Beni açık artırmaya çıkardılar. Amcam benim için teklifleri toplamaya başladı. Çok ama çok korkunçtu. Bana köle muamelesi yapıyorlardı. Bilmediğim, tamamen yabancısı olduğum bir ülkedeydim. Nereye gidebilirdim, kime koşabilirdim bilmiyorum. Telefonun bile nerede olduğunu bilmiyordum."

"NE GEREKİYORSA YAPMAYA KARAR VERDİM"

Sonunda Marie'nin 30 yaşında bir adamla evlendirilmesine karar verilmiş. Nişanda Marie'yi süslemişler. Nişan için eve gelenler, "gelinin ne kadar güzel olduğunu görmek için" Marie'nin olduğu odaya geliyorlarmış, kendi aralarında yorum yapıyorlarmış: "Bense sadece orada oturmuş, 'ben onlar için bir objeyim' diye düşünüyordum. O andan itibaren yapmam gerekeni yapmaya başladım. Eve dönmek istiyordum ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdim."

"HAMİLE KALMAM İÇİN HER GECE TECAVÜZE UĞRUYORDUM"

Marie, evlendikten sonra kocasının İngiltere'ye gelebilmek için vakit geçirmeden çocuk sahibi olmak istediğini anlatıyor: "Hamile kalmam için aşağı yukarı her gün tecavüze uğruyordum. Kocamın planı benden bir çocuk sahibi olup onu kullanarak İngiltere'ye gelmekti. Bunu istiyordu."

ÇOCUĞUNU DOĞURMAK İÇİN GELDİĞİ GALLER'DE KAÇTI

Marie sonunda hamile kalmış ve çocuğunu doğurmak için Galler'e geri gelmiş. Çocuğunu doğurur doğurmaz da kaçmış: "Evden kaçtığım için ailem namuslarının lekelendiğini düşünüyor. Beni çok uzun süre evlatlıktan reddettiler."

ŞİMDİLERDE GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Marie, bugün zorla evlilikler konusunda gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan çalışmalar yapıyor: "Dünyayı geziyor ve gençlere tünelin sonunda ışık olduğunu söylüyorum. Bunun dünyanın sonu olmadığını, mevcut durumdan çıkış yolları bulabileceklerini anlatıyorum."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtaciz  tecavüz  hamile  kadın