UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

87. YAŞ GÜNÜNDE SANAT GÜNEŞİMİZ ZEKİ MÜREN UNUTULMADI!

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan Zeki Müren'i doğumunun 87. yılında unutmadı.

87. YAŞ GÜNÜNDE SANAT GÜNEŞİMİZ ZEKİ MÜREN UNUTULMADI!

Ünlü sanatçı kurallı ve ağdalı bir Türkçe konuşmaya özen göstermesi ile bilinir. Sanat güneşimiz Zeki Müren’i şarkılarına kattığı eşsiz yorum 87. Yaş gününde rahmetle anıyoruz.

Hiçbir zaman unutmayacağımız, bu topraklarda yaşamış en değerli sanatçıların başında gelen Zeki Müren’i bir kez daha saygıyla anarken, haklı bir gurur da yaşamadık diyemeyiz.

Kariyerinin başlarında kendisine müzik yapmayı kimin öğrettiğini sorduklarında, cevabı şöyle olmuştu; “Babam, dedem, radyo, çadır tiyatroları ve kayıtlar…”

1951 yılında, Müren 20 yaşındayken bir radyoda ses kaydı yaptı. Efsanenin saatlerce şarkı söylediği günden sonra, ülkedeki tüm evlerde onun sesi yankılanmaya başladı.

O günden sonra insanlar radyo satın alırken, “Bu Zeki Müren çalabiliyor mu?” diye sormaya başladılar. Müren hayatına 600 tane müzik kaydı ve 18 sinema filmi sığdırdı.

"Müziğin Paşası" olarak anılması, 1969'da Aspendos konserinden sonra ilk defa Antalya halkının kendisi için kullanmasıyla başlamıştır. Kendisi, bu şekilde anılmaktan memnun olmakla birlikte neden uygun görüldüğünü bilmediğini açıklamıştır. Zeki Müren kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı nedeniyle hayatının özellikle son 6 yılında sahne hayatından ve medyadan uzaklaştı. Bodrum'daki evinde inzivaya çekildi. Bu dönemi "kendini dinlemek" olarak tarif eder.

24 Eylül 1996 günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERzeki müren