UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN PEŞ PEŞE SON DAKİKA UYARILARI!

Bir haftadadır ciddi anlamda sıcaklıkların düşmesinden sonra başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta soğuk havalar etkili olmuş, beraberinde yurdun büyük kesiminde yağmur ve kar yağışları etkili olmuştu. Meteoroloji günlük tahminleri yayınladı. Bugün yurdun büyük kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normalleri ve üzerinde seyredecek. Perşembe gününden itibaren tekrar yurdun büyük kesiminde soğuk havalar etkili olacakken Türkiye genelinde kar yağışları görülecek.

METEOROLOJİ’DEN PEŞ PEŞE  SON DAKİKA UYARILARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara(Edirne hariç),İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Samsun ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgârın ise genellikle kuzey ve doğu, Karadeniz'de güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları ile Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarılarına göre, bazı bölgelerde kuvvetli yağışların gözleneceği belirtildi. Yapılan açıklamada "Yağışların; Antalya il merkezi ve batı ilçeleri, Mersin, Adana'nın batı kesimlerinde kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13