UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ VE AKOM'DAN PEŞ PEŞE SON DAKİKA UYARILARI!

İstanbul’da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava, fırtına ve kuvvetli yağışların yaşandığı kış havasının 1 Aralık Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ VE AKOM'DAN PEŞ  PEŞE SON DAKİKA UYARILARI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için peş peşe kritik uyarılar geldi.

AKOM'dan yapılan açıklamada "İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava, fırtına ve kuvvetli yağışların yaşandığı kış havasının 1 Aralık Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Fırtına şeklinde (45-75 km/s) esen rüzgâr ile birlikte aralıklarla kuvvetli yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarını 7-10 derece aralığında mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Türkiye'nin birçok bölgesinde yarın sağanak beklenirken, Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış görüleceği bildirildi

Akdeniz kıyıları başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde yarın sağanak beklenirken, Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olacak yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Adapazarı çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Mersin çevreleri, Adana'nın batı kesimleri, Adıyaman ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) yağış olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Batı Karadeniz'in batısı, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtınamsı rüzgar (40-60 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13