UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması yapıldı. Buna göre, yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’da ise yağmur şeklinde görülecek olan yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ HAVALAR SOĞUYACAK!

Perşembe gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışların batıdan başlayarak hafta sonuna kadar bütün yurtta görüleceği, haftanın ilk yarısında yağmur ve sağanak şeklinde meydana gelecek yağışların hafta sonuna doğru iç kesimlerde yüksek kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış meydana geleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:

Rüzgârın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETEOROLOJİ  FIRTINA  SEL  RÜZGAR