UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O GÜNE DİKKAT! ÖNCE YAĞMUR, SONRA KAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Marmara Bölgesi yarından itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar Marmara'nın batısından itibaren etkili olmaya başlayarak tüm yurdu etkisi altına alacak. Yağışların Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz'de etkili olması bekleniyor. Yağışlar Ege ve Akdeniz'de ise şiddetli olacak.

O GÜNE DİKKAT! ÖNCE YAĞMUR, SONRA KAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunda İstanbul için kar uyarısı yaptı.

Meteoroloji'nin verilerine göre yeni hafta tüm yurtta yağış bekleniyor.

Kar yağışı ise Marmara'ya perşembe günü giriş yapacak. İşte son hava durumu;

Bölgede 29 Kasım Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar, salı günü ise etkisini daha da artıracak.

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışların yüksek kesimlerde karla karışık olması beklenirken, Akdeniz ve Ege'de kıyı kesimlerinde vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

Öte yandan salı gününden itibaren Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'nde de yağışlar etkisini gösterecek.

Çarşamba günü ise yağışlar Doğu Karadeniz dışında tüm yurtta etkili olacak.

Öte yandan hafta boyunca Ankara, İstanbul ve İzmir’de hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte yeni haftanın ilk yarısında başta Kıyı Ege, Marmara’nın batısı ve Batı Akdeniz’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı günlük tahmin raporları ve uyarılar takip edilmelidir.

Bu arada Meteoroloji'den gelen son dakika haberiyle Ege Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın öğleden sonra Muğla'da çok kuvvetli (51-75 Kg/m2), İzmir, Aydın ve Denizli çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  kar  yağmur