UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAPICININ, MİLYONLUK MİRASI PAYLAŞILAMADI!

30 yıl kapıcılık yapan 88 yaşında vefat eden Mehmet Kaşkaya’nın Ankara- Çankaya’da 8, Pursaklar’da 3 dairesi, 1 arsası, bankada 1 kilo altını ve 700 bin lirası 5 çocuğu arasında paylaşılamadı.

KAPICININ, MİLYONLUK MİRASI PAYLAŞILAMADI!

Mehmet Kaşkaya’nın erkek çocukları Selahattin, Sebahattin, Bayram ve Mesut Kaşkaya, kız kardeşleri Gülvade Gümüş’ü babalarının mallarını üzerine aldıklarını iddia ederek dava açtı.

Kaşkaya’nın kızı Gülvade Gümüş, “Babama ben bakıyordum, hastalığı döneminde de ben yanındaydım. Hepsini kendi rızasıyla verdi” savunması yaparken, 4 erkek çocuk ise “Son dönemde geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle akli dengesini yitirdi, kız kardeşimiz de bu durumdan yararlanarak mallarına kondu” diye ifade verdi.

Kaşkaya’nın “akli dengesinin yerinde olup olmadığına” dair 2’si ölmeden önce, 2’si öldükten sonra hazırlanan 4 farklı rapor bulunuyor.

Kaşkaya ölmeden önce Yenimahalle İlçe Devlet Hastanesi’nden 25 Ocak 2013 tarihinde verilen raporda, “akli melekelerini bozacak herhangi bir ruhsal ya da akıl hastalığı bulunmadığı, akli melekelerinin yerinde olduğu”; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3 Eylül 2013 heyet raporunda da “Akli dengesinin yerinde olmadığı, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermediği, beyanı alınabilecek durumda olmadığı, devamlı koruma ve bakıma muhtaç olduğu” iddia edildi.

9 Ekim 2017’de İstanbul 4’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından Kaşkaya'nın vefatı üzerine “Akli dengesi yerindeydi, karar verecek durumdaydı” raporu hazırlandı. Mahkeme tarafından atanan tıp fakülteleri öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti ise 4 Eylül 2018’de “Satış işlemlerinin yapıldığı dönemde akli dengesinin akıllıca yaşam sürmesi için yeterli olmasının, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermesinin mümkün olmadığı, akli melekelerinin yerinde olmadığı” yönünde rapor yazdı.

Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Eylül 2018’de görülen davada, Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğunun taleplerini reddederek kız kardeşleri Gülvade Gümüş’ün lehine karar verildi.

 Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğu mahkeme kararına itiraz edip, osyayı 9 Kasım’da istinaf mahkemesine götürdü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkapıcı  mal varlığı