UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKAKIM İÇİN İSTANBUL’DA TARİHİ GÜN!

Türk Akımı projesinin deniz kısmının tamamlanması nedeniyle İstanbul'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla tören düzenleniyor. Başkan Erdoğan ve Putin ortak açıklama yaptı.

TÜRKAKIM İÇİN İSTANBUL’DA TARİHİ GÜN!

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Öncelikle Rusya Devlet Başkanı Putin ve Heyet üyelerine bir kez daha hoşgeldiniz diyorum. Türk Akım doğalgaz boru hattının Karadeniz'den ülkemiz topraklarına ulaşmasının bugün bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarihi projenin artık son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bu proje hem ikili ilişkilerimiz hem jeopolitik açıdan büyük önem arz etmektedir. Türk Akım projesi 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçecek.

2019 SONUNDA TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ AKMAYA BAŞLAYACAK

Hat Rusya'nın Anapa kentinden çıkarak Türkiye'de Kıyıköy'e giriş yapıyor. 2019 sonunuda Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz akmaya başlayacak. TürkAkım, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi sanayi kentlerine doğal gaz sağlayarak bölgedeki üretimin güvencesi olacak.

Bir hatla Türkiye'ye 15,75 milyar metreküp doğaz gaz gönderilecek. İkinci hatla Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğal gaz taşınacak. İkinci hat Türkiye'den Yunanistan'a ya da Bulgaristan'a bağlanacak. Bu konuda görüşmeler sürüyor.

"BİZ RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ DİĞER ÜLKELERİN DAYATMALARINA GÖRE BELİRLEMEDİK"

Biz Rusya ile ilişkilerimizi diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik. Hem bölgemizde hem de küresel alanda barışın ve istikrarın temini için Rus dostlarımızla çaba harcadık. Özellikle Suriye'de önemli katkılarını gördük. Akkuyu Nükleer Santral projesini de Rusya ile hayata geçiriyoruz.

Hedefimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmidir. Turizmde ilk 9 ayda 5,1 milyon Rus turist ile yeni bir rekora da imza attık. 2019'da karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı olarak kutlayacağız. Etkinlikler halklarımızın birbirini iyi tanımalarına vesile olacaktır.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları:

Projeye adı veren Sayın Erdoğan'dır, TürkAkım ismini vermiştir.

Rusya ve Türkiye olarak enerji alanında iş birliğini uzun yıllar boyunca çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Tarihi görüşmeden ilk kareler:

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTÜRKAKIMI  PUTİN  ERDOĞAN