UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILDA 20 KEZ ANITKABİR’E GİDİYOR

Japon mimar Yoshinori Moriwaki yılda 20 kez Anıtkabir'e gidiyor, 10 Kasım'da Atatürk'e saygı için dalış yapıyor, Japonlara onu anlatıyor.

YILDA 20 KEZ ANITKABİR’E GİDİYOR

Yarın 10 Kasım.Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümü. Atatürk'ün adı dünyanın pek çok yerinde de saygıyla anılıyor.

28 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon yüksek mimar ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki de Atatürk'ün hayranlarından biri.

Gazi Mustafa Kemal'den, "O dünyanın en iyi 5 liderinden biri" diye söz eden 63 yaşındaki Moriwaki yılda 20 kez Anıtkabir'e gidiyor, 10 Kasım'da Atatürk'e saygı için dalış yapıyor, Japonlara Atatürk'ü anlatıyor. 

Atatürk'ü daha iyi tanımak için Anıtkabir'e gittiğini belirten Moriwaki, Ankara'ya her gittiğinde Anıtkabir'e uğradığını sadece bu sene bile 20 kere gittiğini ifade ediyor.

Ankara dışında Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'dan başlayarak Erzurum'u, Sivas'ı ve diğer yerleri gezdiğini de belirten Moriwaki, "Belki bu bir tesadüftü ama beni sırayla bu illerden çağırdılar ve Atatürk'ün yolundan giderek bu illeri gezdim ve bu çok hoşuma gitti" diyerek sözlerine devam ediyor.

2 yıldır 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak için dalış yaptığını da söyleyen Moriwaki, "60 yaşıma kadar çok az yüzme biliyordum, dalış ise hiç yapmamıştım. 'Saygı Derin Dalış' isimli bir grup var. Onlar her 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak için dalış yapıyorlar. 2 yıl önce beni de çağırdılar. Atatürk adına bir şeyler yapabilmek için hemen kabul ettim." diyerek sözlerini noktalıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERatatürk  10 kasım  jhapon mimar