UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SILA, A.KURAL'A FİZİKİ ŞİDDET İDDİASIYLA KORUMA KARARI ALDIRDI

Ünlü şarkıcı Sıla, beraberlik yaşadığı Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Avukatıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen Sıla, Ahmet Kural'a karşı 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

SILA, A.KURAL'A FİZİKİ ŞİDDET İDDİASIYLA KORUMA KARARI ALDIRDI

Sıla, avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının yanıtlayan Sıla, çok fazla konuşmak istemediğini belirterek "Ahmet Kural'dan şikâyetçiyim" dedi.

"ŞİKÂYETÇİ OLDUK"

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir ise aile mahkemesine başvurduklarını belirterek Ahmet Kural'a karşı başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı aldırdıklarını belirtti. Epözdemir, "6284 sayılı kanun (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun) 5. Maddesi uyarınca şiddet, fiziki şiddet nedeniyle hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyetçi olduk. Başsavcılık makamı da bugün Sıla Hanımın ifadesine başvurdu müşteki sıfatıyla.  Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturmamız oldu. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık, hukuk devletinin gereği olarak. Artık bundan sonra top yargıda, yargı bir karar verecek" dedi.

"ÜÇ AY KORUMA KARARI VERİLDİ"

"Ne kadar uzaklaştırma kararı verildi?" sorusuna Epözdemir, "Üç ay koruma verdi. Evden uzaklaştırmadan tutun da işyerine uzaklaştırmaya kadar, kitle iletişim araçlarından rahatsız etmemeye kadar geniş sıkalada bir çok konuda verdi" diye cevap verdi. "Koruma kararı ne zaman çıktı?" sorusuna ise avukat Epözdemir, "Koruma kararı dün itibariyle çıktı henüz bir aşma yok. Aşma olursa hukuki müeyyidesi var biliyorsunuz. Disiplin hapsi var aşılmayacağını umut ediyoruz" diye konuştu. Sıla, daha sonra avukatıyla adliyeden ayrıldı.  

"KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU"

Adliye çıkışı Sıla’nın açıklamalarıyla ortaya çıkan olayın ardından Haber Global’dan Selahattin Günday da şiddete uğrayan Sıla’nın fotoğrafına ulaştı.

Günday, “29 Ekim’de Ahmet Kural’ın evinde saat 04.00 sularında gerçekleşiyor. Ahmet Kural alkollü olduğu belirtiliyor. Sıla’nın kendi ifadelerinde "Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada, Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürüyor bu saldırı" iddia etti. 

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİN DETAYLARI

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Sıla Gençoğlu’nun Ahmet Kural ile bir dönem gönül birlikteliği yaşadığı ve bu birlikteliğin 2018 Ocak ayında son bulduğu aktarıldı.

Tarafların tekrar 2018 yılı Ekim ayında ilişkilerine kaldıkları yerden devam kararı aldıkları anlatılan şikayet dilekçesinde, 29 Ekim gece saat 00.04 sıralarında Ahmet Kural’ın ikamet ettiği Zekeriyaköy’deki evinde Sıla’nın ağır fiziki saldırıya uğradığı kaydedildi. Ahmet Kural’ın aşırı alkollü olduğu anlatılan şikayet dilekçesinde, Kural’ın Sıla Gençoğlu’nu yerlerde sürüklediği, kafasını duvarlara vurduğu ve kül tablasıyla saldırdığı aktarıldı. Saldırı sonrası can havliyle kaçmak isteyen Sıla Gençoğlu’nun tekrar yerlerde sürüklendiği ve vücudunun değişik bölgelerine, kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırıda bulunulduğu öne sürülen suç duyurusu dilekçesinde, “Ahmet Kural tarafından müvekkilime uygulanan şiddet yaklaşık 45 dakika sürmüştür. Defalarca 'seni öldürürüm, seni öldürürüm' şeklinde tehdit sözleri söylenmiştir. Elinden kurtulan müvekkilim evden kaçmıştır. Ardından saldırıya uğradığına ilişkin darp raporu almıştır. Bir erkeğin bir kadın üzerinde güç denemesinde bulunması hukuken kabul edilemez. Müvekkilim Ahmet Kural tarafından darp edilmiş, ağır hakaretle tehditlere maruz kalmıştır. Ahmet Kural hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından kamu davası açılarak cezalandırılmasını istiyoruz” denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsila ahmet kural siddet