UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ GELİYOR!

Milli Savunma Bakanı Akar, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Akar yeni askerlik sistemi ile ilgili, "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız" dedi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ GELİYOR!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemine ilişkin, "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Öğretmen hâkim doktor akademisyen sporcu gençlerimizi var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız." dedi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SAYISINI AÇIKLADI

Akar'ın bedelli askerlik ve yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamaları şöyle:

"Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi.

Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410.

Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız.

Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konusunda hem kontenjanlar hem geçiş oranları yükseltildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13