UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Meteoorloji'nin geçtiğimiz günlerde uyardığı soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi sardı. Son dakika tahminlerine göre bugün yurdun doğusundan batısına her şehrinde yağışlı bir hava hâkim olacak. Yarın ise doğu kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul'da bugün hava en yüksek 15 derece hissedilecek, gece ise 10 dereceye kadar düşecek.

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde bugün yağmur yağışı ve hissedilir bir sıcaklık düşüşü meydana geldi. Son dakika tahminlerine göre Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nu kuzeyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Cuma günü akşam saatlerine kadar sürecek. Yurdun batı kesimlerinde ise bugün düşen hava sıcaklıkları yarın yükselişe geçecek.

BİRÇOK ŞEHRE UYARI GELDİ

Yağışların Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır, Batman ve Siirt’in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU KARADENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (50-70 yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAFTA SONU GÜNEŞ AÇIYOR

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre hafta sonu hava sıcaklıkları yükseliyor ve güneş açıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13