UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hava sıcaklıklarının 6-12 derece arasında düşeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, bazı şehirlerde kar yağışı olacağını duyurdu.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Alçak Seviye Rüzgar Kırılım Uyarı Sistemi’nin eğitim programına katılan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, hava durumuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Coşkun, hava sıcaklıklarının ciddi oranda düşeceğini; Öztürk ise bu hafta itibariyle bazı şehirlerde kar yağışı olacağını belirtti.

Peki, kar ne zaman yağacak?

Küresel ısınma ile iklim dengeleri alt üst olduğunu altını çizen Coşkun, “Meteoroloji bizim her alanımızda var. Genel Müdürlüğümüz bilgi aktardığı uygulamamızı vatandaşlarımız yüklesin. Oradan bizi takip etsinler. Önümüzdeki hafta içerisinde hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler” ifadelerini kullandı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk ise "Ülkemiz Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk hava ile birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız. Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMeteoroloji  hava durumu  KAR