UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARA GÜLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Hayatını kaybeden usta foto muhabir Ara Güler için ilk tören Galatasaray'da düzenlendi. Güler, son yolculuğuna hayatı boyunca yanından ayırmadığı fotoğraf makinesi ile birlikte uğurlandı. Düzenlenen törende sevenleri Ara Güler'i anlattı.

ARA GÜLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybeden usta foto muhabiri Ara Güler için ilk tören Galatasaray Meydanı'nda düzenlendi. Tören öncesinde Beyoğlu Belediyesi tarafından Galatasaray Meydanı'na kurulan platformda Ara Güler'in fotoğrafları ve hayatı anlatan bir film gösterildi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Ara Güler'in sevenleri katıldı.

Törende konuşan Ara Güler'in 20 yıl asistanlığını yapan Fatih Aslan, "Hastanede yanındaydım. Gözlerime baktı son kez. Elini kaldırdı. Elini tutum. Ben genç yaşta annemi kardeşimi kaybettim. Hiç bu kadar üzüleceğimi tahmin etmemiştim. Elini kaldırdığında gözlerini açtı bana baktı. Sanki benden güç almak istedi. O arada hala nefes alıp verebiliyordu. Sonra gitti uyudu. Sonsuzluğa uyudu. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Ara Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERara güler