UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SUUDİ VE TÜRK EKİPLER KONSOLOSLUK KONUTUNDA!

İnceleme heyetindeki Suudi yetkililer başkonsolosluk rezidansına geldi. Türk olay yeri ekibi de Suudi Konsolosluğu'na ulaştı.

SUUDİ VE TÜRK EKİPLER KONSOLOSLUK KONUTUNDA!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan heyet, gündüz İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ilgili birimlerle görüşme sağladıktan sonra Levent’te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait konuta geldi.

Saat 14.40’ta 6 araçla gelen 11 kişilik heyeti birlikte konutun önünde hareketli dakikalar yaşandı. Heyetin girişini çekmek isteyen yerli ve yabancı basın mensuplarının görüntü almaya çalışmasını konsolosluk görevlileri engellemeye çalıştı.

Aynı dakikalarda Suudi Arabistan Konsolosluğu’na da bir araç geldi. Bu araçtan ise inen 3 kişi konsolosluğa giriş yaptı. Bu kişilerin de aynı heyette olduğu iddia edildi.

Ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililer de bir süre sonra dün Türkiye'den ayrılan Muhammed el Uteybi'nin kullandığı Başkonsolosluk konutuna geldi.

İNCELEME BAŞLADI

Levent'teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla 16.40'ta gelen Türk yetkililer, konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı.

Olay yeri inceleme polisleri yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek Başkonsolosluk konutuna girdi.

Ortak çalışma grubundaki Türk yetkililerin binaya girişinin ardından, konutta inceleme başladı.

Konutun içindeki incelemeler ile ekiplerin çatıya çıkarak arama yapmaları kameraya yansıdı.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13