UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARDA TURAN HAKKINDA KARAR ÇIKTI! 2 MİLYON 500 BİN TL CEZA!

Cinsel taciz suçu başta olmak üzere 4 suçtan hakkında iddianame hazırlanan Arda Turan için kulübü Medipol Başakşehir kararını verdi!. Başakşehir’den yapılan yazılı açıklamada; Arda Turan’ın futbol hayatının, yargı kararını verene kadar devam edeceği ancak 2 milyon 500 bin lira ceza kesildiği belirtildi.

ARDA TURAN HAKKINDA KARAR ÇIKTI! 2 MİLYON 500 BİN TL CEZA!

İşte o karar;

"Yönetim Kurulumuz 15.10.2018 tarihinde saat 19:30’da tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanmış ve oyuncumuz Arda Turan’la ilgili bir kısmını aşağıda açıkladığımız bazı kararlar almıştır.

Milli Takım maçları nedeniyle verilen 3 günlük izin sırasında futbolcumuzun işlediği iddia edilen ve medyaya yansıyan fiillerinin İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün etik ve profesyonel anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmadığını belirtmek isteriz.

Konunun yargıya intikal etmesi sebebiyle ek karar ve yaptırım haklarımızı saklı tutarak, kendisini 2 milyon 500 bin TL para cezası ile cezalandırdığımızı, oyuncunun profesyonel yükümlülüklerinin yargı kararını verene kadar devam edeceğini kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü"

GÜMÜŞDAĞ: TFF HERHANGİ BİR CEZA YAPTIRIMI UYGULAMADI, ANTRENMAN VE MAÇLARA DEVAM EDECEK

Öte yandan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan'a verilen ceza sonrası oyuncunun futbol takımındaki geleceğiyle ilgili konuştu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, 'Neden kadro dışı bırakılmadı?' yönündeki soruyu şu sözlerle yanıtladı:

Berkay'ın avukatı, Arda Turan için tutuklama talep etti

"Başakşehir'in sözleşmeli oyuncusu olduğu için profesyonel yükümlülüklerini yerini getirmesi gerekiyor. TFF herhangi bir ceza yaptırımı uygulamadığı için antrenman ve maçlara devam edecek. Bizim şu ana kadar bu iddialarla ilgili suçludur ya da suçsuzdur deme lüksümüz yok. İzinli bir gün de olsa, sabah saatlerinde dışarıda olması bile talimata göre cezadır. Biz bu kararı verdik. Adli karar sonrası ne olur onu zamanı gelince değerlendireceğiz. Olay izin gününde olmuş olsa bile, bizim disiplin anlayışımıza göre sabah saatlerinde olduğu için bir suçtur."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERARDA TURAN