UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA FELAKETİNE SADECE 10 YIL KALDI!

Rapora göre, Dünya yüzeyi 1 santigrat derece ısındı, yaşanmaz bir düzey olan 3-4 santigrat derecelik bir ısınma yolunda ilerliyor.

DÜNYA FELAKETİNE SADECE 10 YIL KALDI!

Küresel ısınmaya karşı ‘eşi benzeri görülmemiş adımların’ atılması gerektiğine dikkat çeken BM, ‘Bunun felaket boyutuna gelmesini engellemek ve kontrol altına almak için Dünya’nın 10 yılı kaldı’ uyarısı yaptı.

Dünya risk altında

Birleşmiş Milletler (BM) Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) dün yayımlanan raporunda, dünya toplumlarının daha düşük bir küresel ısınma hedefini karşılamak için enerji tüketimi, inşaat ve seyahat alanlarında “eşi benzeri görülmemiş” adımları atması gerektiğine dikkat çekildi. Raporda, bu adımların atılmaması halinde küresel ısınma kaynaklı sıcak hava dalgaları, sele neden olan kasırgalar, kıtlık ve türlerin neslinin tükenmesi gibi risklerle daha fazla karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı. Raporda, “Küresel ısınmayı kontrol altına almak için 10 yıldan daha az bir zamanımız var. Dünya risk altında” dendi.

‘Harekete geçin, Aptallar’

Rapora göre, Dünya yüzeyi 1 santigrat derece ısındı, yaşanmaz bir düzey olan 3-4 santigrat derecelik bir ısınma yolunda ilerliyor. “Sıcaklık artışını 1.5 dereceyle sınırlamak imkânsız değil” denilen rapora göre, sıcaklığın 1.5 derecenin üzerine çıkması, dünyanın yaşanabilirliğiyle “kumar oynamak” anlamına geliyor. Raporda, bu sıcaklık hedefini yakalayabilmek için 2035’e kadar 2.4 trilyon dolar yatırım yapılması gerekiyor.

Greenpeace yetkilisi Kaisa Kosonen, rapor için “Bilim insanları büyük harflerle ‘Hemen harekete geçin, Aptallar” demek istiyor ama kibarca bunu gerçekler ve rakamlarla ifade ettiler” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdünya  felaket