UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNA KOLOĞLU: "DİZİLERE ‘21.30’ CEZASI GELDİ!"

Milliyet Gazetesi’nden Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde dizilere yer verdi.

SİNA KOLOĞLU: "DİZİLERE ‘21.30’ CEZASI GELDİ!"

Çukur’, ‘Söz’ ve ‘Avlu’, şiddet içerikli sahne ve diyalogların, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu ve yayınlanması yasaklanan 21.30’da ekrana geldiği’ gerekçesiyle RTÜK’ten ceza aldı.

Bu tarz görüntülerin gece yarısından sonra yayınlanabileceği kanunda ifade ediliyor. ‘Gülperi’ dizisinde ise kadına tecavüz sahnesinin, yine aynı zaman dilimi içinde yayınlandığı tespit edilmiş. Keza, ‘Söz’ de şiddet sahnelerinden ceza almış aynı gerekçeyle... Unutmadan, bu projeler, gündüz saatlerinde ‘flulaştırma’ yapılmadan tekrarları yayınlanmış, onlar da cezanın tuzu biberi olmuş.

Sert sahneleri olan ‘Çukur’ ve ‘Avlu’ ne yapacak? RTÜK’ün sürekli ceza vereceği iki dizi olarak görülüyor, bana gelen, RTÜK içindeki intiba böyle... “Sahneleri yumuşatmaları lazım” deniliyor. Peki RTÜK’ün şiddet kıstası nerede başlıyor ve bitiyor? Hem izlenip, hem de şikayet edilen dizilerden bahsediyorum... Gençler ve çocuklar gündelik yaşamdaki şiddetten mi etkileniyor, yoksa ekrandan mı? Aklıma gelen sorular bunlar...

Suç tekniklerini öğretiyormuş!

‘Arka Sokaklar’a verilen ceza daha da ilginç. ‘Nasıl delil karartılır?’ı öğrettiği için ceza almış! Bu durumda izlenecek polisiye dizi kalmaz! Nasıl eve girilir? Soygun planı nasıl yapılır? Polis ne şekilde atlatılır? Hırsızlık nasıl yapılır? Her numara var!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsina koloğlu  dizi  çukur  söz  avlu  arka sokaklar