UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KOMŞUDA HAYAT DURDU! "BİR KEZ DAHA CEHENNEMİ YAŞIYORUZ!"

Aşırı yağış ve sert rüzgar dolayısıyla başta başkent Atina ve çevre bölgeler olmak üzere birçok noktada elektriklerin kesildiği açıklandı.

KOMŞUDA HAYAT DURDU! "BİR KEZ DAHA CEHENNEMİ YAŞIYORUZ!"

Yunan yetkililer ağaçların devrilerek elektrik tellerini ve direklerini yıktığını açıklarken çok sayıda itfaiye eri, bölgede mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

Reuters haber ajansının son dakika şeklinde geçtiği haberde, çok sayıda insanın fırtına ve su baskını sebebiyle evlerinde mahsur kaldığı aktarıldı. Bölge valisi Petros Tatoulis, çok sayıda tarlanın da sular altında kaldığını aktarırken, “Bu aşırı hava durumunun yan etkilerine rağmen Mora Yarımadası dayanıyor” açıklamasını yaptı. Hava sıcaklığının 10 derece düştüğü bölgede yerel makamlar, bölgede yaşayanların önlemlerini almaları ve gerekli durumlar haricinde dışarı çıkmamaları konusunda çağrı yaptı.

Üç kişi kayıp

İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, Evia Adası'nda aralarında yaşlı bir çiftin de bulunduğu kayıp üç kişi için arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.Yunanistan devlet haber ajansı AMNA'ya açıklamada bulunan Orta Yunanistan Eyalet Başkanı Kostas Bakoyannis, "Bir kez daha cehennemi yaşıyoruz. Gece boyu yağmur ve çamura karşı mücadele ettik. Çok büyük hasar var." dedi.Bakoyannis, fırtınanın en fazla etkilediği bölgelerde olağanüstü hal ilan edildiğini belirtti.

Fırtına ülkenin kuzeyini vuruyor

Ege Denizi üzerinden ülkenin kuzeyine doğru hareket eden fırtınanın, bugün Evia, Tesalya ve Kuzey Ege Adaları'nda etkili olması bekleniyor.AMNA'ya konuşan Sivil Savunma Evia Bölge Sorumlusu Thanasis Karakanca, "Çok güçlü bir olay. Deniz ile kara neredeyse bir oldu." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyunanistan  FIRTINA