UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN CİNSEL İLİŞKİYE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK!

Japon bilim adamları, uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları projeyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre yakında çocuk sahibi olmak için cinsel ilişkiye ihtiyaç duyulmayacak.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN CİNSEL İLİŞKİYE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK!

Kadın hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Japonya’nın Kyoto Üniversitesi’nde 2006 yılından beri fareler üzerinde gerçekleştirilen heyecan verici çalışmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu yeni çalışmada, insan kan hücreleri, vücuttaki her çeşit hücreye dönüşme potansiyeli olan kök hücreleri harekete geçirmek için kullanıldı.

Bu hücreler sıçandan elde edilen embriyonik hücreler kullanılarak yapılmış küçük yapay yumurtalıkların içine enjekte edildiler.

Bu metodla üretilen yumurtalar döllenmek için uygun olgunlukta değillerdi.

“KISIRLIĞA DA ÇARE OLABİLİR”

Ama buna rağmen bu buluş, yaşayan ya da ölü akrabaların genetik materyeli kullanılarak bebek yapmanın kapısını aralamıştır.”

Bu çalışmanın aynı zamanda kısırlık olguları için de yeni bir umut kaynağı olduğunu aktaran Görgen, “Bu buluş sayesinde laboratuar ortamında akrabaların vücut doku ve kan hücrelerinden bebekler oluşturulabilecek” diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCİNSEL İSTİSMAR  JAPONLAR