UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ! HANGİ PROGRAMLAR NE KADAR İZLENDİ?

Totalde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, AB’de Ayla filmi…

RATING ANALİZİ! HANGİ PROGRAMLAR NE KADAR İZLENDİ?

Dün(Pazartesi) totalde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz(ATV) 7.77 rating, 21.55 share’le ilk sırayı kaparken, AB’de ise Fox’taki Ayla filmi 8.14 rating ve 20.80 share ile ilk sırayı aldı.

Ufak Tefek Cinayetler totalde 4.98 rating, 13.40 share’de kalırken, AB’de ise daha önce söylediğimiz 7 rating sınırına ulaştı ve 7.41 rating, 19.46 share aldı ve üçüncü sırada…

Bu arada Eylül ayının en akıllısı Fox TV oldu, diyebiliriz.

Dizilerini(maliyetleri yüksek olduğu için) Ekim ayına erteledi ve Eylül ayını en akıllıca değerlendiren kanal oldu. (Bütçe bakımından)

Çünkü Eylül’de reklam fiyatları beklenenin aksine yükselmedi. Yaz fiyatlarıyla devam edildi. Bunu öngören Fox, ciddi bir zarardan sıyırdı!

Reklam derken…

Bu aralar “yeni” medya alım ajansları kuruluyor. Piyasada yine önemli dengeler değişecek gibi… (Yakında çok konuşulur)

Çünkü reklamveren, halihazırdaki sistemle ürününü pazarlayamıyor, satamıyor.(Geçen sezon bunun zararını en çok inşaat şirketleri gördü. Ama durumu sadece ekonomik duruma bağladılar!.. Halbuki dairelerini hiçbir şekilde pazarlayamadılar)  Sadece rating üzerine kurulu bir planlanlama(en kolayı) geçen sene büyük hayal kırıklığı yarattı, reklamveren için…

Daha modern, daha araştırmacı, hatta reklamcıların hislerinin bile önem kazandığı(halk gerçekte ne izliyor çözmek ve kitle olarak bunu analiz etmek çok zorlaştı, sadece rating sonuçlarıyla mümkün olmadığı ortaya çıktı) yeni bir dünya başlıyor. Bunu fark edemeyenler çok müşteri kaybedecek, bu artık net belli oldu. Bu durumu yabancı markaların fark edememesi normal ama yerli markaları yakın zamanda bir sirkülasyon yaratacağı belli oldu. Değişen-yeni teknolojilere ayak uyduran TV, internet, sosyal medya v.s dünyasındaki gelişmelere artık özellikle reklam ajanslarının ve reklamverenin de ayak uydurma zamanı geldi geçiyor. Babadan kalma düzenlerin son bulduğu bu devirde, sektörde tek geride kalan kesim reklam dünyası olarak görülüyor. Ekonomik sıkışıklıkla birlikte, bir yandan da fırsatlar dünyası ortaya çıktığı gözlenirken, kimileri treni kaçıracak(sürekli kriz diyerek kendini avutacak), kimileri ise alıp başını gidecek!..

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERratıng