UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UNUTKANLIK ALZHEİMER HASTALIĞIN İLK BELİRTİSİ OLABİLİR

Çoğunlukla ileri yaşlarda ortaya çıkan ve modern çağın hastalığı olarak nitelendirilen Alzheimer ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Adile Özkan, basit unutkanlıkların Alzheimer hastalığının önemli bir belirtisi olabileceğini söyleyerek, “ Alzheimer’dan korunmak için gülün” dedi.

UNUTKANLIK ALZHEİMER HASTALIĞIN İLK BELİRTİSİ OLABİLİR

‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ kapsamında farkındalık oluşturmak adına Türkiye Hastanesi’nde ‘Geriatri Günleri Unutkanlık Semineri’ gerçekleştirildi. Seminerde Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Adile Özkan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurt Mutlu ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Şenkal, önemli bilgi paylaşımlarında bulundular.

Uzman doktorların sunumları ile başlayan seminer, hasta ve hasta yakınlarının sorularıyla devam etti.
“ÖNEMLİ OLAN HASTALIĞI ERKEN EVREDE TANIMAK”
Alzheimer hastalığında erken tanının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Adile Özkan, “Erken, orta ve ileri olmak üzere üç evre bulunmakta. Sinsi olan bu hastalık başlangıçta kendini oldukça gizleyebilir.

Basit unutkanlıklar gibi durumlar hastalığın ilk belirtileri olabilir.

Hasta yakınları veya hasta eğer kendinde unutkanlık gibi bir semptom hissediyorsa, muhakkak bir hekime başvurmalı ki basit unutkanlık ya da yaşlılığa bağlı hafif kognitif bozukluklardan ayırt edici bir tanı yapılabilsin” dedi.

Hastalığın evrelerini anlatan Dr. Özkan, şöyle devam etti: “Erken evrede genellikle unutkanlık, hafıza problemleri, dil problemleri yaşanırken; orta evrede daha çok davranışsal problemler ortaya çıkar.

Hasta kendi başına yaşamını sürdüremez hale gelebilir. İleri evrede ise artık hastalık iyice ilerlemeye başlar. Hasta yatağa bağımlı hale gelir. Bu durum yaklaşık 8-10 yıllık bir süreç” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERalzheimer  erken tanı  dikkat!