UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“MARMARA’DA DEPREM OLACAK!”

İTÜ, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü MAREM Jeoloji-Sedimantoloji Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara’da olması beklenen depremle ilgili tahminlerini anlattı.

“MARMARA’DA DEPREM OLACAK!”

İTÜ, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü MAREM Jeoloji-Sedimantoloji Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara bölgesinde büyük bir depremin olacağını belirterek, “Depremin ne zaman olacağı, ne zaman kırılacağı konusunda çeşitli söylentiler var.

Bunlara bakmaksızın deprem olacak. Büyüklüğü ise, yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek” dedi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Marmara Denizi'nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi (MAREM Marmara Environmental Monitoring) Projesi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara Denizi’nde meydana gelecek depremi ele aldı.

Sakınç, “Kırılmamış 2 tane Önemli fay hattı var. Bunlardan birisi Tekirdağ açıklarından geçen yani Tekirdağ çukurunda olan bir fay.

Bir de Kumburgaz açıklarında ki yani İstanbul'a yakın ve Çınarcık tarafındaki dediğimiz fay tehlikeli bir durumda.

Yani bu konuda konuşan birçok arkadaş birçok bilim adamı var” dedi.

“7,2 İLE 7,4 CİVARINDA GERÇEKLEŞECEK”

Depremin tam olarak ne zaman olacağını bilinmediğini belirten Sakınç,”Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var.

Bunlara bakmaksızın deprem olacak, büyüklüğü ise yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek.

İstanbul büyük bir zarar görecektir.

Dolayısıyla bu tetikleme söz konusu ki o zaman Tekirdağ ve civarı, Şarköy, Mürefte, Gaziköy Gelibolu sahilleri Çanakkale, bunlardan zarar görecek önemli yerleşim alanları içinde bulunmaktadır.

Depremi ne zaman olacak konusu önemli değil, depremden korumanın veya depremi en iyi şekilde atlatabilme önemli.

Olayların başında halkın bilinçlenmesidir ve aynı zamanda yapılan binalardır. Zaten hani klasik bir laf vardır ‘deprem öldürmez bina öldürür’ diye.

Halkın günlük yaşamına bakması ama özellikle yerel yönetimlerin bu bina yapımlarında kontrollerinin son derece dikkatli davranması gerekiyor” açıklamasını yaptı. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmarmara  deprem