UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORKULAN OLDU! ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!

ABD’nin doğu kıyılarını vuran Florence Kasırgası’ndan ilk ölüm haberleri geldi. Kuzey Carolina’da üç kişi hayatını kaybetti. 600 bin kişiye elektrik ulaştırılamıyor.

KORKULAN OLDU! ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI!

Amerika Birleşik Devletleri'nde günlerdir beklenen Florence kasırgası doğu kıyılarına ulaştı. Eyalet valisi yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 600 bin kişiye elektrik ulaştırılamadığını belirtti.

ABD'nin günlerdir tedirginlikle beklediği Florence kasırgası Kuzey Carolina'ya ulaştı.

Kategorisi 1'e düşürülen Florence sabah saatlerinde Kuzey Carolina'nın doğusundaki Wrightsville sahiline ulaştı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Eyalet valisi yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 600 bin kişiye elektrik ulaştırılamadığını belirtti. Açıklamada bir evin çatısına düşen ağaç nedeniyle anne ve bebeğinin hayatını kaybettiğini, başka bir olayda da ağaç derilmesi sonucu bir kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

Kuzey Carolina'nın New Bern kentinde de kasırganın yol açtığı su baskınları sebebiyle 200 kişi kurtarılırken 150 kişi de mahsur kaldı.

Kasırga nedeniyle Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde 500 bin kişi elektriksiz kalırken 26 bin kişi de acil durum sığınaklarına geçti.

ABD'nin doğu yakasında binden fazla uçuş iptal edildi.

Kuzey Carolina'nın Jacksonville otelinin çatısının çökmesi sonucu da 60 kişi tahliye edildi.

ABD Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) görevlisi Jeff Byard, yaptığı açıklamada, kasırganın yol açtığı yağmur ve dalgaların 24 ila 36 saat daha süreceğini belirtti.

Kasırganın doğrudan vurması beklenen ABD'nin doğu yakasındaki Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde 1,7 milyon kişi için tahliye emri verilmişti.

Toplamda 10 milyon kişiyi etkileyebileceği söylenen kasırganın 170 milyar dolarlık hasara yol açabileceği tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERABD  FLORENCE KASIRGASI  ÖLÜ