UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT SÖZLER!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bunlar dövizle gelir elde edip personeline TL ödüyorlar" dedi.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT SÖZLER!


Önüne gelen zam üstün zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın. İlgili bakanlıklarımızın kontrol mekanizmalarını çalıştırması lazım. Suistimali yapanlara da cezalarını vermemiz lazım Gelişmeleri takip ediyoruz. Uzun süredir şikayet konusu olan dövizle kira ve satın alma parasını aldırdık. Bunlar dövizle gelir elde edip personeline TL ödüyorlar. Elektriği dolarla mı ödüyorsunuz? Böyle 25 kuruşa simit yok.

MERKEZ BANKASININ FAİZ ARTIRIMINI DEĞERLENDİRDİ

Hiçbir zaman enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı gibi olmamıştır. 3. çeyrekte revize ediyor. Madem biliyorsun neden revize ediyorsun? Faizi biliyorsun da, enflasyonu neden bilemiyorsun? Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, şahsen sabır safhamdır. Biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz. Ben yatırımcıma bakarım. Bir ülkenin kalkınması üretim, üretim, üretimdir. Finans kuruluşlarının yapması gereken bu çarkı döndürmektir. Finans kuruluşlarının ayakta kalması da reel ekonomi ve reel yatırımcıya bağlıdır. Tulumbadan su gelmezse susuz kalırsın. Kişisel olarak faiz meselesine bakışımı böyle bilmenizi isterim.

PARAMIZA GÜVENİN

Gazı alan bastır gidiyor. Önüne gelen zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın yapıyor. Dövizle kira alıyorlar. Menkul ve gayrimenkul alım-satım, kiralama işlemlerinde ödeme yükümlülükleri artık kendi paramızla yapılacak. Elektriği, suyu dövizle mi ödüyorsun? Öyle 25 kuruşa simit yok. Kamu kuruluşları kendi binalarına geçecek, kiralardan kurtulacağız. Ciddi bir tasarruf olacak. Yatırımları güncellemeye aldık. Bitim noktasına gelenlerle, bitim aşamasından uzak olanlar diye sıralama yapacağız. Sıfırdan yatırım düşünmüyoruz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, paramıza güvenin. Yastık altı diye tabir edilen tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını bekliyoruz. Özel sektörümüz, üretim ve yatırımdan asla vazgeçmemelidir."

STOKÇULUK YAPANLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK

Stokçuluk yapanlar çıktı. Stokçuluk yapanlara gel bakalım bunun hesabını ver denilecek. Benim esnafım stokçular yüzünden iş yapamıyor. Okul kitapları konusunu da bakanımızla konuştum çözdük. Bu ülkede çözülemez bir sorun yok.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan