UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ÇİFT YUMURTA İKİZLERİ Mİ?"

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

"ÇİFT YUMURTA İKİZLERİ Mİ?"

MESUT YAR / POSTA

“Çift yumurta ikizleri mi?”

“Çukur” (Show TV) dizisinde başından beri “kim olacak?” merakı yaratan Cumali karakterini Necip Memili canlandıracak. Bunu ilk bu köşeden okumuştunuz. Şimdi kesinleşti...

O değil de yanlış hatırlamıyorsam Cumali, “Çukur”un daha ilk bölümünde öldürülen Kahraman karakterinin ikiz kardeşiydi...

Kahraman’ı canlandıran Mustafa Üstündağ ile Necip dostumun fotoğraflarını yan yana koydum. Oturduğum yerde “aman da bir açık daha yakaladım” diye zıplamamak için olsa olsa çift yumurta ikizleridir diye düşündüm. Hayırlı uğurlu olsun. Bir de fragmandan kestiremedim ama dost ve düşman en azından bu sezon tutarlı olsun...

ELMANIN İKİ YARISI!

Bütün bir yaz konuşulan “Yasak Elma” (FOX) dizisinin yeni bölümü önceki gün izleyicinin karşısındaydı. Açıkçası dizi nereden bıraktıysak öyle devam etti. Bu psikolojik gözlemimdi elbette... Sosyolojik gözleme gelince; dizi gündemden düşmemenin ekmeğini yedi. Milli maçın hemen ardından fena sayılmayacak bir reyting alarak tüm izleyicide ikinci sıraya yerleşti. Durum budur!

SORUMLU MAGAZİNCİLİK DİYORSAK

Demet Akalın ve Okan Kurt ayrılığını en iyi işleyen program teve2 ekranındaki “2. Sayfa” oldu. Süreci baştan sona seyrini hiç sulandırmadan belgesel tadında aktardılar... Biliyorum bugün ve önümüzdeki birkaç hafta bu ayrılık çok konuşulacak. Ama işin insani tarafını göz ardı etmeden yapılan sorumlu yayıncılık en azından benim adıma unutulmayacak... Teşekkürler Müge, teşekkürler Gülşen, teşekkürler “2. Sayfa” çalışanları ve teşekkürler teve2...

BANA SORACAK OLURSANIZ...

“O Ses Türkiye”de (TV8) ortaya atılan jüri isimlerinin kamunun nabzını yoklamak amacıyla gündeme geldiği iddia edildi...

Bana göre bugüne kadar hiç nabız yoklamadan kendi doğrusunu seçen Acun Ilıcalı yine riski tek başına üstlenmeli. Yoksa her kafadan bir ses çıkabilir...

Fikrime gelince; Athena Gökhan’ın yerini dolduracak yegane isim Hayko Cepkin’dir. Bırakalım böyle kalsın. Bir seçme hakkımız daha varsa eğer o hakkı da Bülent Ersoy alsın!

MEVLÜT TEZEL / POSTA

“OKUL KANTİNİNDE ELEKTRONİK ÖDEME”

17 Eylül'de İstanbul'da 500 pilot okulda uygulamaya başlanacak olan Papara Card adlı dijital ödeme sistemi sayesinde veliler; çocuklarının kartlarına istedikleri kadar harçlık yükleyebilecekler, çocuklarının ne aldığını da cep telefonundan görebilecekler. Bu kart sayesinde para alışverişi olmaz ve kantinlerde kuyruk oluşmaz. Veliler çocuklarının sağlıklı beslenip beslenmediklerini kontrol edebilir.

En önemlisi, çocuklar nakit taşımayarak kötü alışkanlıklardan uzak durur. Yemeğe vereceği parayı biriktirip uyuşturucuya veren de var! Ancak çocuk kartta ne kadar para yüklü olduğunu bazen hesaplayamayabilir, ihtiyacından fazla harcama yapabilir ya da kartta yeterli bakiye olmadığında arkadaşlarının önünde mahcup duruma düşebilir! Özetle, Papara Card'ın kağıt üzerinde iyi ve kötü yanları var.

Pilot okullarda sistem denendikten sonra sorunlar çözülürse faydalı bir uygulama olabilir.

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET

“GELİNLİ, YEMEKLİ BİR EKRAN VAR”

Ev ahalisi bir ara, “Yahu bir tane şöyle aklımızı çalıştıran, fikir veren program yok!” dedi. “Ee izliyorsun bunları” dedim. “Doğru da, birden böyle boşluk oldu” yanıtını aldım. Yazıyoruz ve izliyoruz. Şöyle, bir gündüz kumandayla ekranda geçit töreni yapınca, görüntüler sıralandı. Bol gelin ve sürekli kaynayan bir tencere! Malum gelinlerin evlenmeden önceki hallerini ekranda iptal ettik. Şimdi gelin ve damadın belli olduğu, çeyizlerin gösterildiği pasta, börek ve yemek maharetlerinin sergilendiği haller veriliyor.   Bazen alt komşu soğan kavurunca, kokusu bize geliyor. Ya da pencere açıksa, malum mahallede otuyoruz, yan taraflardan bir yerden haşlama et kokusu evi sarıyor. Ekran da aynen öyle... Et, sebze ve yemek kokuyor. Bir de aralara serpiştirilmiş dizi eskileriyle, yeni sezonu bekleyenlerin eski bölümlerinden oluşan ‘resmi geçidi’ mevcut... Yemeği zekayla, kadın-erkek ilişkileri ve aile yapısını esprili diyaloglarla anlatan bir Üstün Dökmen saati nerede?

Bir de magazin programlarını eklemek lazım bu kokuların arasına... ‘Bodrum’da gezdiler, tozdular şimdi, İstanbul gecelerine akacaklar’ haberleri... ‘En İyi Kültür Programı Ödülü’ aldı köy meydanına teyzeleri toplayıp, yemek yaptıran program. İzliyoruz da, en iyi kültür ve gezi programı neon ışıklarında dolaşıyorsa, oturup bir düşünmek lazım. Belki de ekranın durumunu anlatan bir ödül...

VEDAT BEY, SİZDE BULUNUYOR MU?

Knorr reklamında Vedat Milor’la Arda Türkmen yer alıyor. Akıllı seçim. Ülkemizin en ünlü güvenilir damak tadı kartvizitleri... Ev ahalisi yine de merak edip sordu, “Acaba kendi mutfaklarında var mıdır, kullanırlar mı?” Sonra da “Hiç zannetmiyoruz” dediler. Merak ettik, var mı? Yoksa, durum sadece reklam mı?

ESTETİK Mİ OLDU?

Yukarıda yaz, sonra gel, başlıktakini sor! Bizden adam olmaz! “Bir değişiklik var Zuhal Topal’da burnunu estetik yaptırmış galiba?” diye yumurtladı bizimkiler. “Kesin yaptırdı” diyorlar. Bir dirilik ve gençlik mevcut kendisinde. Doğru mu Zuhal Hanım?

OYA DOĞAN / VATAN

“FOX TV’de ne izleyeceğiz?”

Yılın en rahat kanalı Fox TV dersem sanırım yanlış cümle kurmam. Zira; geçen sezondan devam eden ve yüksek reytinglere ulaşan dört dizisi var. Yazın iyi sonuçlar elde ettiği, tutmuş bir formatı var. Geçen yılın en çok izlenen filmleri kanalın elinde... Ama televizyonculuk öyle bir meslek ki, her an her şey değişebiliyor. Her daim rüzgara karşı önlemini almak zorundasın. Bugün Fox TV Genel Müdürü Cenk Soner’le buluştuk ve kanalın yeni sezonunu, aldığı önlemleri konuştuk.

- Yaz sizin için nasıl geçti?

Geçen sezon başarılı olan 4 dizimiz devam edeceği için kaygımız önceki yıllara göre daha azdı. O nedenle biz bu yazı gençlere yatırım yaparak geçirdik. Çünkü bugünün gençleri geleceğin televizyon izleyicisi olacak. Bu yaz 4N1K-2 filmini ve 4N1K İlk Aşk dizisini yaptık. Hedef kitlemizin çok üstünde karşılığını aldığımız bir iş oldu. Çok yüksek reytingler almadı ama hedef kitlesine ulaştı. Dijital tarafta izlenmesi çok yüksek. Sosyal medyası yüksek. Sezonda büyük bir rekabetin ortasında, yüksek dramların ortasında zorlanacaktır. Ama ciddi bir reyting kaybı yaşamadıkça dizinin arkasında duracağız.

- Belki de dijitale kaydırabilirsiniz...

Doğru matematiği kurarsak neden olmasın? Ayrıca gençliğe yatırım yaptığımız bu özel yaz mevsimini bir festivalle kapatıyoruz. 15 Eylül Cumartesi günü Küçük Çiftlik Park’ta FoxFest düzenliyoruz. Dizi oyucularımız ve ekran yüzlerimizin de katıldığı çok eğlenceli bir festival olacak.

- Gelelim sezona... Yasak Elma neredeyse sezon sonunda başlamasına rağmen her hafta reytingini yükseltti. Bu hafta Yasak Elma’yı rakiplerinizden bir hafta önce girdiniz. Reytingi maça rağmen çok iyi geldi. Bu diziden böyle bir beklentiniz var mıydı?

Diziler sezon finaline giderken çok güçlenir. Tam da öyle bir dönemde başladı Yasak Elma ve kendisine ciddi bir izleyici kitlesi oluşturdu. Yazın da çok tekrarını yaptık ve her zaman izleyiciden karşılığını aldık. Bu kadar rekabetin içinde yerimizden memnunuz. Ama yeni sezonda yükselmesi sürpriz olmaz. Bu proje bunu yapabilecek potansiyelde...

KADIN EKİMDE GELİYOR

- Kadın, geçen sezon salı akşamı tüm dengeleri değiştirdi. Ezber bozduğunuzu düşünüyor musunuz? Ve ne zaman başlıyor?

Dolu bir gün bile olsa seyirci kitlesinde boşluk yakalarsanız karşılığını alırsınız. Bu sadece matematik, ezber bozmak değil. alternatif iş koymak! Bir başka taraftan bakarsanız televizyon izleyicisi aslında kadın. Erkek işi diye nitelendirdiğimiz işleri de kadınlar izliyor. Biz matematik yaptık ve karşılığını aldık. Şimdilik kararımız Kadın’ı ekimde başlatmak. Biliyorsunuz televizyonculukta her an her şey değişebilir. Senaryoları okuduktan sonra şunu diyebilirim ki; bu sezon geçen seneden daha iyi olacak.

- Çarşamba gününüz boş. Oraya ne gelecek?

Yaparsın Aşkım-İlker Ayrık devam ediyor. Bu ay salı, çarşamba ve pazar ekrana gelecek. Ayrıca bugün yani perşembe Bizim Hikaye’nin yeni sezonu başlıyor. Cumartesi de Bir Deli Rüzgar ilk bölümüyle ekrana gelecek. Kadın ve Savaşçı’yı da ekimde başlatacağız.

GÜÇLÜ KADINLAR DİKKAT ÇEKİYOR

- Yedek başka işiniz var mı?

Limon Yapım’la Ateşe Koşanlar yapıyoruz. Gerçekten var olan İzmirli itfaiyeci kadınların hikayesini dizi yapıyoruz. Bu seneyi biz “Fox’un güçlü kadınları” olarak tanımlıyoruz. Her projemizde güçlü kadınlarımız dikkat çekiyor.

- Peki, diziler dışında kanalda ne izleyeceğiz?

Pazartesi günü haber sezonu açıyor. Sabah İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat, ana haberde Fatih Portakal olacak. Çağla ile Yeni Bir Gün ve Zuhal Topal’la Sofrada zaten başladı. Bu tip programlara zaman tanımak lazım. Okullar açıldıktan sonra, reyting artınca gerçek izlenmesi ortaya çıkacaktır. TolgShow son bölümleriyle ekrana geliyor. Geçen iki yılda hem iyi filmler aldık, hem de yaptık. Onları ekranda göreceksiniz. Şu an için hem yaptığımız TV filmleri, hem de vizyona girdiğimiz filmlerle epey iyi bir arşiv yaptık. Ama şartlar iyi giderse bu film işine devam etmek istiyoruz. Hadi Be Oğlum, Yol Ayrımı, 4N1K-2, Eski Köye Yeni Adet bize ait filmler. Ama Ayla’yı aldık.

YARGININ KARARINA BAKARIZ

- Yasak Elma dizisinde Talat Bulut’un genç bir çalışanı taciz ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü?

Biz bu olayın ne tanığıyız, ne de çok kapsamlı bir bilgimiz var. Günün sonunda biz kaseti satın alıyoruz. Böyle bir konuda da biz yargı kararına bakarız. Kanal olarak biz ancak ticari kararlar alırız... O noktada yargıya güvenmek zorundayız.

İLK ADAPTASYONU OLACAK

- “This is us” uyarlaması ne durumda?

“This is us”, izleyeni duygusal olarak etkileyen bir dizi. Orijinalini Fox Life kanalımızda yayınlıyoruz. Adapte kararı verdiğimizde MedYapım’dan başkası olamaz diye düşündük. Çok heyecanlıyız. Çünkü bu “This is us”ın dünyadaki ilk adaptasyonu olacak. Aynı zamanda 20th Century Fox’un Türkiye’deki ilk adaptasyonu... İyi bir proje çıkacağına eminiz. Sete çıktılar, bu projeyi sanırım kasım gibi ekranda göreceğiz.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13