UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"BAŞKASININ ÇOCUĞUNA DOKUNMAYIN"

Kanal D'de Nihat Doğan'ın iki kızı alıkoyma iddiasından sonra ünlü türkücü Beyaz TV'den kovuldu. Her geçen gün yaşanan yeni gelişmeler üzerine bir yorum da Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den geldi. İşte Mevlüt Tezel’in o yazısı;

"BAŞKASININ ÇOCUĞUNA DOKUNMAYIN"

"NE EKERSEN ONU BİÇERSİN NİHAT"

"Kanal D'nin haberine göre; türkücü (En son ne zaman türkü söyledi hatırlamıyorum!) Nihat Doğan, 11 ve 16 yaşlarındaki iki kız çocuğunu alıkoyma iddiasıyla önceki gün gözaltına alındı.

Kızların ailesinin iddiasına göre; Nihat Doğan çocukları evine davet ederek onlara harçlık vermeye çalışmış. Daha sonra Doğan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

SUÇSUZLUK KARİNESİ

Doğan'ın menajeri Sercan Eriş, olayla ilgili şöyle bir açıklama yaptı: "Çocuklar Nihat Bey'in evinin oraya geliyor ve kendisiyle fotoğraf çektirmek istiyor. Eve gidiyorlar kızlı erkekli bir grup...

Daha sonra çocuklardan biri babasına söylemiş, babası da gitmiş polis karakoluna 'Nihat Doğan, benim çocuklarımı alıkoydu' demiş.

Bunlar, aslı astarı olmayan iddialar..." Eğer haberdeki iddialar doğruysa; bu olay Avrupa'da olsaydı, başkasının çocuğunu harçlık bahanesiyle evine alıyorsan, niyetin kötü olmasa bile olaydan bu kadar kolay kolay yırtamazdın.

Nihat Doğan kötü niyetli olmasa bile, çocukları evine alması büyük yanlış.

Aile, şikayette bulunarak doğrusunu yapmış. Ama savcı, Doğan'ı tutuklama gereği duymadı. Elbette suçsuzluğu kanıtlanana kadar herkes masumdur. Ancak Doğan, sosyal medyada anında linç edildi.

TV programlarında ve sosyal medyada, daha önce birçok kişiyi haksız yere linç eden, insanların giyim kuşamına bile laf eden Nihat Doğan'a, 'Suçsuzluğu kanıtlanana kadar herkes masumdur!' dendiğinde duymazdan gelirdi. Şimdi bu sözün söylenmesine en çok ihtiyaç duyan kendisi ama o kadar çok insanı haksız yere itham etti ki, kimse 'Doğan için adil olalım, savcı serbest bırakmış' demiyor. Ee ne ekersen onu biçersin...

“Başkasının çocuğuna dokunmayın!”

Nihat Doğan vakasında asıl dikkat çekmek istediğim konu, Türkler'in genelde başkasının çocuklarıyla gereksiz yere yakınlık kurmaya çalışması...

Bu çaba genelde masumane oluyor, art niyet içermiyor ama aileler kimin iyi, kimin kötü niyetli olduğunu bilemez. Avrupa'da yaşayanlar bilir; çocuk parkında bir çocuğa dokunmak bile tepki çeker. Kimse kimsenin çocuğuna dokunmaz, 'Ay ne şekermiş!' deyip yanağını sıkmaz.

Şeker-çikolata vermeyi aklından bile geçirmez.

Bizde adam sigarasını söndürüyor, kirli elleriyle çocuğun yanağını sıkıyor. Ne kadar iyi niyetli olsanız da; çocuklar ellenmez, okşanmaz.

Çocuklar; yabancılar tarafından ellenip, okşanıp, yanaklarından makas alındıkça, neyin taciz, neyin masum bir davranış olduğunu anlayamaz hale geliyor.

Bu bilinç, topluma aşılanmalı, bu konuda kamu spotları yayınlanmalı.

Kaçırılan çocuk haberlerinde; hep çocuklara iyi davranan, yanağından makas alan, şeker oyuncak veren komşu ya da yabancı, sonunda sapık çıkıyor!"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEVLÜT TEZEL  NİHAT DOĞAN