UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"PARİS’TE LAİKLİK ELDEN GİDİYEAH!"

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

"PARİS’TE LAİKLİK ELDEN GİDİYEAH!"

MEVLÜT TEZEL / SABAH

SORTIE YENİ SEZONA HAZIR!

Tatil bitti, İstanbul'un sosyal hayatı şenlendi. Etkinliklerin sayısı artıyor, şehir eski hızlı temposuna kavuşmak üzere... Mekanlar da yeni sezona hazır. Geçenlerde Sortie'ye uğradım.

Mekana girmek için iki kapıdan geçiyorsunuz.

Son kapı, Reina saldırısından sonra mekanın iç kısmına monte edilmiş. Kapı kurşun geçirmiyor, hatta bazı ağır silahlara karşı da dayanıklı.

Bu ağır kapı, iki saniyede kapanabiliyor.

En önemlisi; mekandaki görevliler, bu kapıyı kendilerinde bulunan uzaktan kumanda ile kapatabiliyor. Reina saldırısından sonra mekanlar, terör saldırılarına karşı artık daha bilinçli artık. Sortie yine doluydu, turistlerin sayısı fazlaydı. Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı ve eğlence sektörünün duayeni Erol Kaynar'ın dediği gibi, Boğaz hattında Kuruçeşme bölgesinde "Son kale Sortie kaldı..." Suada'nın ne zaman açılacağı meçhul. Terör saldırısından sonra kapanan Reina'nın yerine, önümüzdeki aylarda yeni bir mekanın açılacağı konuşuluyor ama henüz net bir şey yok. Erol Kaynar ise bu duruma üzülüyor; rakiplerinin dönmesini, eskisi gibi rekabetin artmasını ve bu rekabetten tüm eğlence sektörünün kazançlı çıkmasını istiyor.

Özetle Sortie, 6 Ekim'de start vereceği yeni sezon için şimdiden hazır.

PARİS’TE LAİKLİK ELDEN GİDİYEAH!

Fransa'nın başkenti Paris'te, taciz olaylarının önüne geçebilmek amacıyla kadınlara özel taksiler trafiğe çıkıyor. Taksilerin şoförleri de kadın olacak. Bu özel taksilerde makyaj malzemeleri ile su ve tablet gibi hizmetler de sunulacak. Daha önce böyle bir uygulama hiçbir Avrupa ülkesinde hayata geçirilmemişti.

Parisli kadınların bazıları bu uygulamadan memnun, bazıları ise kadınlara özel taksiyi cinsiyetçi buluyor. Bizde olsa 'Laiklik elden gidiyeah' diye tartışmaya başlarlardı.

BÜLENT CANKURT / SABAH

VERSAY’DA PERİ MASALI!

The Sofa Hotel'in ortağı Ali Sözmen'in oğlu Yağız Sözmen ile işadamı Rasim Sengir'in kızı Yasemin Sengir'in Paris'te üç gün süren dillere destan düğün töreni Versay Sarayı'ndaki final akşamı ile sona erdi. Çiftin milyon Euro'ların havada uçtuğu bir düğünle evleneceğini ilk bu köşeden okumuştunuz. Ancak ne ben, ne de bu düğün için haftalardır hazırlanan İstanbul'un elitleri, bu kadarını beklemiyordu doğrusu! Bir daha dünya gözüyle böyle bir düğüne şahitlik edebileceklerini de hiç zannetmiyorum. Maliyetinin 10 milyon Euro'ya yakın olduğu konuşulan, Lara Fabian'ın sahneye çıktığı, özel izinle açılan Versay Sarayı'ndaki bu düğün bence dünya tarihine geçecek.

DÜĞÜNDEN NOTLAR

- Four Seasons'da ağırlanan konuklar, 160 Mercedes Vito araçla Versay Sarayı'na taşındı.

- Düğünde misafirleri girişte saray muhafızları karşıladı.

- Atlı muhafızların da hazır bulunduğu saray bahçesinde bando takımı da çaldıkları marşlarla düğüne renk kattı.

- Sarayı ziyarete giden turistler, dakikalarca içeri girişleri görüntüledi.

- Gecede iki gelinlik giyen Yasemin Sengir'in ilk giydiği Elie Saab imzalı 300 bin dolarlık gelinliği çok beğenildi.

- Düğünde Belçikalı şarkıcı Lara Fabian sahneye çıktı.

- İstanbul'un elitlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü mücevher markası Chopard'ın sahibi Caroline Gruosi-Scheufele ve Sex and the City kitabının yazarı Candace Bushnell de davetliler arasındaydı.

- Gençler, düğün sonrası sarayın içinde hazırlanan kulüpte eğlendiler.

- Sabah 04.00'a kadar süren düğünün çıkışında konuklara yasemin kokulu mum hediye edildi.

OYA DOĞAN / VATAN

SHOW’DA NE İZLEYECEĞİZ?

Kanallar yeni sezonunu yavaş yavaş açmaya başladı. Show TV eylül sezonunu ilk açan dizi oldu. Dün akşam Keşke Hiç Büyümeseydik’le sezona start verdi. Bundan sonra reyting yarışı daha iddialı geçecek. Yaz bitti ve ekrana yapışacağımız dönemler geldi. Peki, bu yarışa Show TV nasıl hazırlandı? Geçtiğimiz gün Show TV Genel Müdürü Suavi Doğan’la bir araya geldik ve kanalın yeni sezonu konuştuk.

Öncelikle Çukur’la başlayalım. İnanılmaz bir sezon finaliydi. Yamaç, Vartolu ve Aliço dışında kurşun yemeyen kimse kalmadı. Peki, bu sezon nasıl bir Çukur izleyeceğiz?

Çukur’un yeni sezonuna 17 Eylül’de başlıyoruz. Ve öyle bir senaryo geldi ki, izleyici ekrana yapışacak diye düşünüyorum. Senaristimiz Gökhan Horzum şöyle bir matematik kurmuş: Önce Karakuzular’ın ne kadar güçlü ve acımasız olduğunu göreceğiz ve Cumali’yle tanışacağız. Cumali karakterini de Necip Memili canlandıracak. Bu sezonun ilk iki bölümünde sezon finaline giden yolu izleyeceğiz. Bu öyle bir şekilde anlatılmış ki, seyirci de kim öldü, kim kaldı diye izleyecek. Kısacası sezonun ilk iki bölümünde seyirci çok iyi bir senaryo matematiğiyle karşılaşacak. Çok lezzetli bir sezon olacak.

Salı ve çarşamba televizyoncuların en zor günü. Oldukça iddialı ve reytingli diziler var. Sizin buna karşı önleminiz nedir?

Ben üç yıldır olduğu gibi bu yılda tedbirli ilerleyeceğim. O nedenle geçen yıl BKM’nin film paketlerini almıştım. Salı akşamları Türk filmleri yayınlayacağız ve prototip maliyetlerini bir tık daha aşağıya çekeceğiz. Çarşamba akşamları kasım ayına kadar Güldür Güldür’ün tekrarıyla gidecek. Pana Film’den Nöbet 7/24 diye bir dizi aldık. Bir kahramanlık hikayesi ve Necati Şaşmaz bu projede yapımcı olacak. Şu anda oyuncu seçimleri devam ediyor.

Meleklerin Aşkı’nın 11’inci bölümde biteceğini açıkladın. Perşembeleri yerine ne gelecek?

Senaryosunu Ali Aydın’ın yazdığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın üstlendiği dört arabanın birbirine çarpmasıyla başlayan ve herkesin birbirine kesişen hayatlarının anlatıldığı Çarpışma geliyor. Ay Yapım senaryoyu geçen sene gönderdiğinde çok beğenmiştim. Kıvanç Tatlıtuğ’da okuyunca karakteri çok beğendi ve komiser rolünü kabul etti. Alperen Duymaz dizide olacak. Cansu Dere’yle görüşmelerimiz sürüyor. Bu dizide tesadüflerin ilginçliğini ve hayatta başımıza her şeyin geleceğini görüyoruz. Aksiyon işi, kadın işi, erkek işi gibi tanımlayamam bu projeyi. Çünkü insanın tüm duygularına da hitap ediyor. Bütün karakterler çok derin yazılmış.

Gelelim hafta sonuna... Yeni Gelin’in tanıtımı gerçekten şaşkınlık yarattı. Bir komedi dizisi değil de, Savaşçı ya da Söz’ü izliyoruz zannettim.

Radikal bir tanıtım yaptık. Ama merak etmeyin, başrollerimiz ölmeyecekler. Dizinin komedisinden bir eksilme olmayacak. Fakat bir parça da başka duygulara yönelmek istedik, yenilik gerekiyordu. Pazar akşamları dün akşam ilk bölümünü izlediğimiz Keşke Hiç Büyümeseydik var. 80’ler, 90’lar ve günümüzü işliyoruz bu dizide. Fazlasıyla izleyicinin duygusunu karşılıyor. İnşallah karşılığını alır.

Çocuktan Al Haberi’ni Doğa Rutkay sunacak

Gündüz kuşağında neler izleyeceğiz?

Hafta içi her sabah Ebru Akel’le Kendine İyi bak izleyeceğiz. Gelin Evi ve Pelin Karahan’la Nefis Tarifler devam ediyor. Joker Yapım’ın yaptığı yeni bir işimiz var: Bebeğim Yolda. Haber önünde Zahide Yetiş’le yayınlanacak.  Esra Harmanda hafta sonları Hayat Güzeldir diyecek. Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu hafta sonları devam edecek. Ana haber hafta içi Ece Üner’e, hafta sonu Pınar Erbaş’a emanet. Çocuktan Al Haberi’ni ocak ya da şubat ayında başlatacağız. Artık Doğa Rutkay’la devam edeceğiz.

ALİ EYÜBOĞLU / MİLLİYET

SEDA SAYAN UZMANLARI

Acun Ilıcalı’nın “O Ses Türkiye” yarışmasında jüri üyesi olan Yıldız Tilbe’yi çıkarıp, yerine Seda Sayan’ı alması üzerine yapılan yorumlar ilginç. İlgisi, bilgisi olmayanlar bile “O Ses Türkiye” ve Seda Sayan uzmanı kesildi! El insaf…

O gazinolarda şarkı söylerken doğmamış olanlar, su yerine “bu” diyenler bile Seda Sayan’ın müzik bilgisine laf ediyor.

Seda Sayan’ın oyunculuk yıllarında nüfus kağıdında fotoğrafı bile olmayanlar, o televizyonlarda program yaparken parkta oynayanlar, bugün fütursuzca yorum yazabiliyor “O Ses Türkiye”de jüri üyesi olup  olamayacağı üstüne.

Şaka mısınız?

Seda Sayan’ın “O Ses Türkiye”de jüri üyeliği yapan Murat Boz, Gökhan Özoğuz, Hadise, Yıldız Tilbe’nin yaşı kadar şarkıcılık geçmişi olduğunu bilmiyorsunuz galiba!

Biliyor da kategorik olarak Seda Sayan’ı o koltuğa layık görmüyorsanız o başka…

Böylesine önyargılarının esiri olanlara inat, 40 yıldır tanıdığım Seda Sayan’ın “O Ses Türkiye”ye renk katacağı kesin.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13