UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! 89 KİŞİYE DEV OPERASYON!

Ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ imamlarıyla irtibat kurulmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada 71 asker ve 18 asker sözde imamları olmak üzere 89 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

SON DAKİKA! 89 KİŞİYE DEV OPERASYON!

11 Cumhuriyet Savcısının katıldığı eş zamanlı operasyonda 58 şüpheli yakalanırken, kaçmaya çalışan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalanan eski bir albayın telefonuna uzaktan erişimle müdahale edildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada 71’i asker ve 18’i asker sözde imamları olmak üzere 89 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ile birlikte 11 Cumhuriyet Savcısının da katıldığı operasyonda 48 asker ve 10’u mahrem imam olmak üzere 58 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara'da FETÖ operasyonu: 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı

Albayın evinde 35 bin euro ve 25 bin dolar ele geçirildi

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütülürken gözaltına alınan muvazzaf bir albayın evinden 35 bin Euro ve 25 bin dolar nakit para, bir ihraç binbaşının evinden ise bylock kullanmaktan aranan sivil bir şahısın yakalandığı öğrenildi.

Operasyon sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkış yapmak üzereyken yakalanan eski bir albayın telefonundan örgütün muhaberat amacıyla kullandığı kriptografik haberleşme programlarından Falcon programı çıktığı kaydedildi.

Ayrıca operasyonda; Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakalanan E.G isimli eski bir albayın ise gözaltına alınma esnasında telefonuna uzaktan erişimle telefonuna müdahale edildiği öğrenildi.  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul  operasyon