UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

70 YAŞINDAKİ TÜRK CASUS İTİRAF ETTİ!

KKTC'yi sarsan 70 yaşındaki casus Mehmet Besimoğlu polisteki ifadesinde itiraflarda bulundu ve çarpıcı şeyler anlattı. 5 yıldır Rum istihbaratına çalıştığını açıklayan Besimoğlu, 200-300 euro karşılığında askeri birliklerin fotoğraflarını çekerek, kendisine verilen hat üzerinden Güney Kıbrıs'a gönderdiğini itiraf etti.

70 YAŞINDAKİ TÜRK CASUS İTİRAF ETTİ!

KKTC'de Rumlara casusluk yaparken geçen hafta suçüstü yakalanan Kıbrıslı Türk konuştu. 70 yaşındaki Mehmet Besimoğlu polisteki sorgusunda Rum istihbaratı ile nasıl tanıştığını ve verdikleri görevleri itiraf etti.

Besimoğlu, Rum istihbaratı görevlisi ile 2012'de İngiliz üsler bölgesinde "Kıbrıs Cumhuriyeti" kimliğinin süresini uzatmaya çalışırken tanıştığını anlattı. Kimlik işlemlerinde kendisine yardım eden Rum casusun, 2013'te kendisinden eski Rum tarihi kiliseleri ile askeri birliklerin resimlerini çekmesini istediğini ve kendisinin de bunu kabul etttiğini itiraf etti.

Besimoğlu, 5 yıldır çalıştığı Rum casusla, Rum telefon hatlı cep telefonu aracılığıyla haberleşiğini ve görüntülerini çektiği tesislerin fotoğraflarını da Güney Kıbrıs'a geçerek, karşılığında 200-300 euro aldığını polise anlattı.

Besimoğlu'nun evinde yapılan aramada ise, bilgisayarı ve fotoğraf makinesinde 200'ün üzerinde farklı tarihlerde çekilmiş askeri birliklerin ve KKTC'deki eski Rum kiliselerinin fotoğrafları bulundu.

Besimoğlu'nun evinde sakladığı kara kaplı küçük bir not defterde de elle yazılmış Rum casusun kimlik bilgilerinin yanı sıra 15 kişinin isimleri ele geçirildi. KKTC polisi, isimleri yazılı kişilerin Rumlara çalışan diğer Kıbrıslı Türk casuslar olabileceği üzerinde duruyor. KKTC'deki casusluk soruşturması bu yeni bilgiler doğrultusunda genişletildi.

 

CNN TÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAJAN