UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TURİSTLER YÜZÜNDEN SOKAKTA DURARAK YEMEK YEMEK YASAKLANDI!

İtalya'nın Floransa kentinde turistlerin sokaklarda oturarak yemek yemesi yasaklandı. Yasağa uymayanlara 500 Euro'ya kadar ceza verilecek. Yasak sokakta yürürken yemek yemeyi kapsamıyor.

TURİSTLER YÜZÜNDEN SOKAKTA DURARAK YEMEK YEMEK  YASAKLANDI!

Ülkenin en fazla turist çeken kentlerinden biri olan Floransa'da işyerlerinin camlarına asılan posterlerle duyurulan yasak kararında "Kaldırımlarda, yollarda, iş yerleri ve evlerinin önünde durarak ya da oturarak, her türlü yemek yemek yasaktır. Kentin sakinlerine, esnafına ve çalışanlarına saygı gösterin" deniyor.

En az dört ay yürürlükte olacak yasak kentin dört işlek caddesini kapsıyor. Yasak öğlen 12.00 ile 15.00 ve akşam 18.00 ile 22.00 saatlerinde geçerli olacak.

'Yasak eğitimsiz turistlere yönelik'

Ziyaretçi sayısı her yıl artan kentin Belediye Başkanı Dario Nardella geçen yıl turistlerin yemek yedikleri kilise merdivenlerinin düzenli olarak yıkanması talimatını vermişti.

Nardella, İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine "Yasak genel anlamda turizmi değil, sokakları kamp yerine çeviren eğitimsiz turistleri hedef alıyor. Turistler kapı eşiklerinde yemek yedikleri için insanlar evlerine giremiyor" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERturist