UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MURAT SAYGI'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER!

Kısa bir süre önce Kanal D’nin genel müdür koltuğuna oturan Murat Saygı Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan’a röportaj verdi. Saygı’nın Kanal D ile ilgili sözleri dikkat çekti. İşte röportajın o kısmı!

MURAT SAYGI'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER!

- Bu yaz Kanal D’de bir dizi başladı ama pek çok format denemesi oldu. Çok hızlı hazırlanmış bir prototip olmasına rağmen seyircide nasıl bir algı yarattı?

Geçtiğimiz üç senelik dönemde maalesef kanalın ana izleyicisi olan Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesi kaybedilmişti. İnsanların Kanal D’ye yakıştıramadıkları bir şeyler gelmiş bu kanalın başına... Kanala geldiğimde yazın yayınlanacak hiçbir şey yoktu. Hızlıca yayına başladık. Kanal D’nin önünde bir toz bulutu vardı ve kalktı. Burada ışıltılı şeyler oluyor duygusunu verdik. Yaz günü zaten reyting olmuyor. Ama zararsız, güzel ve para kazanan bir yaz geçirdik. Böylece hem ben istediğim geri dönüşü aldım, hem de yeni sezona hazırlanacak vakti kullandık.

- Bu sezon Kanal D ekranında prime-time’da bizi neler bekliyor?

Tabii ki dizi izleyeceksiniz. Ne yazık ki bugünün düzeninde dizi olmadan televizyonculuk yapmak mümkün değil! Ama çok bütçeli oyuncularla, sadece oyuncuya dayalı işler yapmayacağım. Çünkü bunun başarı getireceğine inanmıyorum. Bugün çok iyi bir oyuncunun ya da yapım şirketinin tutmuş işi de var, batmış projesi de... Dolayısıyla olay projenin kendisi. Bu kanalda başrol proje olacak. İkinci önem verdiğim kriter ise sürdürülebilirlik. Çünkü proje çok iyi bir fikir olarak satılıyor. İlk iki bölümü 5-6 ayda yazıldığı için harika bir şey okuyorsunuz. Ama 7’nci haftaya gelindiğinde, yani iş rutine geçtiğinde hikaye yorulmaya başlıyor ve kısa sürede yayından kaldırılıyor. O nedenle geldiğimde söylediğim gibi 800 bin liradan daha pahalı dizi yapmamaya dikkat ediyorum. Çünkü ekranda bir yap-boz-kaldır sistemi olmasını istemiyorum. Bir diziyi yayından kaldırmak kanala zarar olarak yazar. İlk başlarda reklamın az oluyor, yavaş yavaş tuttukça reklam geliyor. Diziyi 8’nci bölümde kaldırdığında da kanalına 5-6 milyon lira zarar veriyorsun. Fakat 800 bin liraya dizi aldıysan ve o 4-5 reyting alıyorsa sürdürülebilir halde tutabiliyorsun.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMURAT SAYGI