UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“İSMİ DEĞİŞTİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI!”

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

“İSMİ DEĞİŞTİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI!”

MESUT YAR / POSTA

İsmi değişti görücüye çıktı!

Adını Feriha Koydum” başta olmak üzere onlarca dizide efsane hikayeler yazmış Melis Civelek yeni sezonda Tolgahan Sayışman, Esra Bilgiç Töre ve Hazal Subaşı’nın başrolünde olduğu “Umut Işığım” isimli diziyi kaleme alıyordu...

Kalem yerinde ama isim değişti. Önceki akşam tanıtımıyla ilk kez izleyicinin karşısına çıkan dizinin adı “Bir Umut Yeter” oldu...

İlk bakışta bir belgesel kanalından kopup gelmiş hissi uyandıran dizi belli ki bu sezonun en iddialı ilk beş işi arasında olacak...

Kendi adıma sırf o manzara görüntüleri için bile izlerim. Bu arada tanıtımdaki adanın neresi olduğunu da merak etmedim değil hani. Bilen varsa el sallasın!

'KUZULARIN SESSİZLİĞİ' OLMASIN O?

Bende “Leyla ile Mecnun” dizisinin unutulmaz karakteri Yavuz Hırsız olarak müstesna bir yeri olan oyuncu Osman Sonant yeni sezonda “Ufak Tefek Cinayetler” (Star TV) dizisinde olacak. Hayırlı olsun. O değil de dizinin Osman Sonant üzerinden kurgulanan yeni dönem tanıtımı biraz değişik olmuş. Nasıl derler, bir “Kuzuların Sessizliği” havası var...

İnsan oyuncunun mutfakta et pişirme tekniğini inceden Dr. Hannibal Lecter’e benzetiyor. “Ufak Tefek Cinayetler”e bir de seri katil yamyam cinayeti mi ekleyeceğiz yoksa? Dur bakalım!

YİNE ŞİVE KAOSU!

“Ege’nin Hamsisi” (TRT 1) isimli dizide sahil incisi Sığacık’ın binbir türlü güzelliğini görüyoruz. Bu tamam. Yaz ayları için ideal bir dizi olduğu da doğru. Komedisi ille de mizah yapacağım diye çok kasıntı da durmuyor ama...

Yıllardır ekranlar için coğrafya dizisi çekiliyor. Karadeniz ağzının Balkan ağzına eğrildiği, Güney Ege şivesinin Kuzey Ege şivesini andırdığı bir şive kaosunun üstesinden nasıl gelinemiyor şaşıyorum...

Çok uzağa değil “Elveda Rumeli” dizisinin setine gittiğim günlere dönüyorum ve oradaki “şive koçlarının” oyuncuları nasıl da canla başla çalıştırdığını hatırlıyorum. Ve soruyorum, setinizde şive koçu yok mudur sayın yapımcı?

MEVLÜT TEZEL / SABAH

Rus güzeller tepti!

Samsun ile Karadeniz'in hemen karşı kıyısında bulunan Rusya'nın Krasnodar şehirleri arasında turizmi geliştirmek için Haziran ayı başında iki şehirde çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenlenmişti.

Krasnodar'da billboardlara Samsun'u tanıtıcı reklam afişleri asılmıştı. Yine bu çalışmalar kapsamında Rusya'da ünlü olan 15 kadın blogger, Samsun'a gelerek dört gün boyunca şehrin en işlek noktalarının yanı sıra tarihi ve turistik mekanlarda vakit geçirip çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medyadan paylaşmışlardı.

Sonuç ne oldu dersiniz? Samsun'un Rus turist çekme planı ters tepmiş, Samsun'dan Krasnodar'a turist akını olmuş. Eee böyle güzel Rus kızlarıyla tanıtım yaparsanız olacağı buydu! Önümüzdeki yıllarda Samsun'da boşanma oranı artar!

Karius yürüdü!

Beşiktaş'ın kaleciliğinden çok yakışıklılığıyla haber olan yeni transferi Loris Karius, estetik güzeli bir sosyal medya fenomenine Instagram'dan yürüdü, DM'den (direk mesaj) 'Nasılsın?' diye mesaj attı. Kadın da bu mesajı Twitter hesabından yayınladı.

Ah Karius gençsin, yakışıklısın, ünlüsün, çapkınlık senin de hakkın ama kimse seni uyarmadı mı? Türkiye'de sosyal medya güzellerinin kendilerine DM mesaj atan ünlüleri ifşa etmek gibi kötü bir huyları var. Eğer yaptıkları sohbet bir yere varmayacaksa, anında 'Bakın şu ünlü bana yazdı' diyerek popüler olmanın derdindeler.

Sevgili Karius daha dikkatli ol, yerli futbolculardan tüyo al!

Kapadokya’da fenomen kazığı!

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler; blogger ve fenomenlerden şikayetçi olmuş: "Kapadokya, doğal görüntüsü ve sıcak hava balonlarıyla fotojenik fotoğraf veren bir bölgedir... Fakat son dönemlerde blogger olarak veya Instagram fenomeni olarak tabir ettiğimiz kişiler, bunu kötüye kullanmaya başladı. Artık bölge tanıtımı yapacağım diye burada iki-üç haftasını geçiren fenomenler var.

Bunlara oteller tarafından prim verilmemesi gerekiyor."

3 HAFTA TATİL

Yakup Bey kendi düşen ağlamaz. Bu kişiler, turizmcilerin ve PR şirketlerinin desteğiyle bugünlere geldiler! Daha önce de yazdım; blogger'lar, Instagram fenomenleri,x tüm harcamaları şirketlerin karşıladığı yurt dışındaki basın gezilerine katılmak için bile büyük paralar alıyorlar. First class uçuyorlar, süit odalarda kalıyorlar, kaprisleri ve şımarıklıklarıyla basın gezilerinde skandallara imza atıyorlar. Birçoğunun takipçileri sahte, internetteki paylaşımları birlikte çalıştıkları sosyal medya ajansları ya da arkadaşları tarafından manipüle ediliyor.

Bu arada Kapadokya fotoğrafları paylaşacağım diye üç hafta otelde kalan fenomen de Galata Köprüsü'nü satan Sülün Osman'ın modern versiyonu olsa gerek, iyi kandırmış!

Üç haftada 10 ülke dolaşırsın yahu!

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13