UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“DARWIN BANA KURBAN OLSUN”

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

“DARWIN BANA KURBAN OLSUN”

BÜLENT CANKURT / SABAH

Yeni aşk yok!

Geçen ay Aslı Mavitan ile Bodrum'da mutluluk pozları veren Serdar Bilgili'yi, Canan Tavaşi ile yan yana görünce 'Yeni bir aşk' diye yazmıştım, yanılmışım. Bilgili'nin, Mavitan ile ayrılığı doğru ancak Canan Tavaşi ile aşk yaşamıyor. Bu yanlışlık için kendilerinden özür dilerim. Her yan yana gördüğüme sevgilisi yakıştırması yapmayı hiç sevmem ancak bu kişi çapkınlığıyla ünlü olunca, hiç sorup araştırmadan aşk yaşadığını düşündüm!!!

Aldığı 300 bin lirayı ev kirasına yatırıyor!

Feryal Gülman'ın dizide göründüğü için Arap turistlerin akınına uğrayan Bebek'teki yalısını, 2015 yılında kiraladığı haberini yaptığımda ilk kez duymuştum Özkan Derindere'nin adını.

52 BİN DOLAR KİRA

Özkan Bey'in adı, son birkaç gündür de, yönetim kurulu başkanı olduğu DRD Filo Kiralama'dan alacağı aylık 300 bin liralık huzur hakkı ile herkesin diline dolanmış! Özkan-Gülçin Derindere çifti; tapusu, Feryal Gülman ile oğlu Aslan Gülman'a ait olan yalıyı 52 bin dolara kiralamıştı. Anahtarını 2015'te teslim aldıkları yalıyı, eşiyle dekore ettirip taşınmışlardı. 300 bin liralık huzur hakkıyla ilgili haberleri okurken, Özkan Bey'in geçen yıl DRD Filo Kiralama'dan aylık 169 bin lira huzur hakkı aldığını öğrenince, dikkatimi çekti. Derindere'nin aldığı 169 bin liranın 52 bin dolar olan yalı kirasını karşıladığını gördüm. Geçen yıl dolar ortalama 3.5 TL idi ama bugün 6 TL civarında ve 52 bin dolarlık yalı kirası için yaklaşık 300 bin lira gerekiyor. Görünen o ki; Özkan Bey, bu şirketinden alacağı huzur hakkını yalı kirasına endekslemiş!!!

Fanatik GS’liye FB forması giydirdi!

Bir dönem Galatasaray Kulübü'nde yöneticilik yapan Dilara Endican, tası tarağı toplayıp Marmaris yakınlarındaki Söğüt Köyü'ne göçmüştü. Mayıs'ta Barba Saranda adını verdiği mekanını açmıştı. Dümeni o taraflara kıran isimler, Endican'ın mekanına uğramadan geçmiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, bu isimlerden biri. Endican'ın mekanına 'Hayırlı olsun'a giden Ali Bey, kendisine Fenerbahçe formasını da hediye etmiş. Formayı giyip Ali Koç ile fotoğrafını paylaşan Dilara Hanım, altına "İnsan sevdiği için zehir olsa içermiş. Benimki o hesap" yazdı.

MEVLÜT TEZEL / SABAH

Hodri meydan Cem Yılmaz!

Defne Samyeli, Cem Yılmaz ile çektirdiği fotoğrafı 'Her şey seninle güzel' notuyla Instagram'da paylaştı. Cem Yılmaz da fotoğrafın altına 'Kilolu çıkmışım' yazmış. Güzel bir fotoğraf, umarım hep böyle mutlu kalırlar. Hatırlarsınız Cem Yılmaz, Defne Samyeli ile havuzda fotoğrafı çekilince şöyle isyan etmişti: "Bir haftadır evin karşısındaki tepede teleobjektifle evi gözetliyorlar.

Bunlar normal mi, ben yine normal bir insan olarak sorayım da... Belki benim kafada bir-iki makul insana bir haber vermiş olurum. Velhasıl yine bir nefret ettirme çalışması var gibi... Bence boşa bir uğraş ama siz bilirsiniz." Söz konusu fotoğraf gerçekten uzaktan çekildiği için net değildi, havuzda yüzen kafalar vardı diyebiliriz. MFÖ konserinde çocuk hayranlarıyla bile fotoğraf çektirmeyen, korumaların etten duvar ördüğü Cem Yılmaz, madem bu kadar rahatsız fotoğrafının çekilmesinden, o zaman niye Defne Samyeli ile poz veriyor? Sevgilisinin, fotoğrafı sosyal medyada milyonlarla paylaşmasına neden itiraz etmiyor?

Defne ve Cem, istedikleri zaman fotoğraf çekip paylaşacaklar ama hayranları ve gazeteciler onların fotoğrafını çekemeyecek öyle mi?

Cem Bey'in keyfine göre hakkında magazin haberi yapılacak yani! Bakın buraya yazıyorum: Cem Yılmaz, filmi vizyona girmeye yakın bir anda sevgi kelebeği olacak, herkesle konuşacak, röportaj yapacak, sosyal medyayı aktif kullanacak.

Ta ki filmi vizyondan kalkana kadar... Hadi bunu her ünlü oyuncu yapıyor diyelim ama bir sanatçı, gerçekten özel hayatının magazine konu olmasını istemiyorsa ona göre yaşar ve tek bir haberi bile çıkmaz. Ama Cem Yılmaz, ne zaman yeni bir sevgilisi olsa bir anda magazine meze oluyor. Aslında durum biraz da yeni sevgililerin 'Bakın ben Cem Yılmaz ile aşk yaşıyorum' deme, gündeme gelme ihtiyacından kaynaklanıyor.

Hadi Cem Yılmaz hodri meydan! Madem magazin haberlerine konu olmak istemiyorsun, o zaman Defne Samyeli'ye 'Benim fotoğrafımı çekme, paylaşma' de ve bir daha onunla fotoğraf çektirme! Biz de senin özel hayatınla ilgili magazin basınına kızmakta ne kadar samimi olduğunu öğrenmiş olalım.

Ali Koç’un zor kararı!

Fenerbahçe, 61'inci sezonu oynanan Süper Lig'de, ilk dört maçlar itibarıyla tarihinin en kötü başlangıcına imza attı, üç kez yenildi. Sarı-lacivertliler ayrıca, Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda Benfica'ya elendi. Galatasaray'ın Trabzonspor'a yenilmesi, taraftarındaki öfkeyi biraz olsun dindirdi ama Fenerbahçe camiasında, teknik direktör Phillip Cocu'nun kellesini isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Aslında son birkaç yıldır Süper Lig'in zorluk seviyesi arttı, artık herkes herkesi yenebiliyor. Örneğin Galatasaray, geçtiğimiz sezon aldığı yedi mağlubiyet ve üç beraberliğe rağmen 75 puanla şampiyon oldu. Fenerbahçe için henüz her şey bitmiş değil! Fenerbahçe; transferlerin geç yapılması, bir haftada takımının bütün iskeletinin değişmesinin faturasını ağır ödedi.

Milli maç arasından sonra Fenerbahçe, Konyaspor ile deplasmanda oynayacak, sonra da Beşiktaş derbisine çıkacak. Bu iki maç Cocu'nun kaderini çizecek. Ancak bu iki maçta da puan kaybedilmesi, Fenerbahçe için şampiyonluğa veda anlamına gelebilir. Ali Koç için gerçekten zor bir karar; ya şimdi teknik direktörü değiştirecek ya da Cocu ile büyük bir kumar oynayacak.

ALİ EYÜBOĞLU / MİLLİYET

“DARWIN BANA KURBAN OLSUN”

Sosyal medyada kendisiyle dalga geçen iki şarkıcı var; Yıldız Tilbe ve Aleyna Tilki… Müzik türleri, yaşları farklı, ama sosyal medya kafaları aynı…

Aleyna Tilki, kendi trolü gibi takılıyor sosyal medyada… “Aleyna Tilki kafası”nın stratejisi; az, ama öz paylaşım yapıp, kendisiyle, eleştirenlerle dalga geçmek.

“Yıldız Tilbe kafası” daha farklı, kızdığı her yoruma yanıt var onda…

Şarkıcı, “Darwin yaşasaydı evrimi reddederdi. Onun zamanında bilim bu kadar ilerde değildi. Ne bilsin zavallı. DNA bile şunun şurasında yeni keşfedildi” diye yazınca olay oldu. “Evrim Teorisi”ni savunanlar hakaret ve küfür yağdırınca şarkıcının tepkisi şu oldu:

“Evrime inanmıyorum, zorla mı inandıracaksınız? Küfürleriniz, hakaretleriniz size aittir, modern cahiller.”

“Atalarının maymun olduğunu söyleyenler evrilmeye devam etsinler. Beni Allah yarattı. Maymunlarla işim yok. İnsan olana kadar evrilirsiniz, İnşallah zamanınız yeter.”

“Evet ben çamurdan yaratıldım, bu sizin niye gücünüze gidiyor? Ben mutluyum çamurluğumdan. Sizin maymunluğunuzdan memnun olmanız beni rahatsız etmiyor.”

“Darwin, bana kurban olsun.”

Kendisine yönelik eleştirilere böyle birçok twitle karşılık veren Tilbe’nin şu saptaması önemli:

“İstediğim konuda düşüncemi yazarım. Size mi soracağım? Beğenmiyorsanız, takip etmeyin. Engelliyorum, başka isimle yine takip ediyorsunuz.”

Maalesef sosyal medya, hoşgörüsüz, karşı fikre saygısız, herkesin kendisi gibi düşünmesini isteyen, kapıdan kovulunca bacadan giren yüzsüzlerle dolu.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer yıldızlar insan olsa, gökyüzü onlara dar gelir, sığmazlardı. (Cengiz Aymatov)

OYA DOĞAN / VATAN

Kızım’ın tanıtımı vurdu

TV8’de format izlemeye alışık olan bir kitleyiz. Birkaç defa dizi denemeleri oldu ama başarılı bir sonuç elde edilemedi. Bu sezon herkes format arayışına girmişken TV8 dizilere göz kırptı. Jet Sosyete’yi Star TV’den transfer etti. MedYapım’dan da bence sezonun en iddialı işlerinden birini aldı. My Fair Lady isimli Kore dizisinden uyarlanan dizinin adı Bir Küçük Öykü olarak duyurulmuştu. Ancak son anda Kızım olarak değiştirildi. 10-15 gün içinde yayın hayatına başlayacak dizi TV8’de eğlenceli işler izlemeye alışık olanları bir hayli şaşırtacak. Çünkü bu dizide hepimiz bol bol gözyaşı dökeceğiz. Buğra Gülsoy, Beren Gökyıldız, Leyla Lydia Tuğutlu, Serhat Teoman, Tugay Mercan, Sinem Ünsal ve Suna Selen’in rol aldığı; Banu Bozkurt Kiremitçi ve Irmak Bahçeci’nin uyarladığı, Gökçen Usta’nın yönetmenliğini üstlendiği dizinin ilk tanıtımı cumartesi akşamı yayınlandı.

Ushan Çakır katıldı

 Ufak Tefek Cinayetler bu sezon olayı büyütecek gibi görünüyor. İlk tanıtım bıçaklı geldi. Bir sürü bıçak arasından bir bıçak seçen ve ete saplayan birinin kolunun üstünde “Ufak Tefek Cinayetler ve daha büyükleri yeni sezon” yazdı. Bu tanıtımdan anladık ki; diziye et imparatoru El Turco olarak katılan, Kerim Adil Sağlam karakterine hayat verecek Osman Sonant büyük cinayetlerin sebebi olacak. Bu arada Ushan Çakır, diziye varlıklı bir ailenin armatör oğlu Emre Çelen olarak katıldı. Taylan ve Pelin’in eski arkadaşı olan Emre Sarmaşık’a taşınarak gizli planını uygulama derdine girecek. Artık az kaldı, bakalım Ufak Tefek Cinayetler ve büyükleri izleyiciyi mutlu edecek mi?

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13