UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZEYNEP KARTAL III. SULTAN SELİM’DEN İLHAM ALDI!

İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda Osmanlı padişahı III. Sultan Selim’den ilham aldığı tasarımlarıyla sergi ve defileyi bir araya getirecek!

ZEYNEP KARTAL III. SULTAN SELİM’DEN İLHAM ALDI!

Dünya starlarından Lady Gaga, Kylie Minoque, Winnie Harlow, Alex Gerard, Coleen Rooney, Tess Daily, Britain Got Talent’ın ünlü jüri üyesi Amanda Holden, ünlü oyuncu ve söz yazarı Jessica Taylor ve ünlü İngiliz model Victoria Hervey Michelle giydiren Zeynep Kartal halen BBC Televizyonu’nun resmi kırmızı halı tasarımcısı…

Kartal, The Goldsmiths’ Hall’da 9.kez katılacağı Londra Moda Haftası kapsamında görücüye çıkaracağı koleksiyon defilesinin ilham kaynağını, Osmanlı padişahı III.Selim’in İngiliz Amiral Nelson’a armağan ettiği 13 okun elmas bir kurdeleden yukarı dağıldığı, paha biçilmez elmaslarla bezeli çelenkten aldı.

Çelenk, Osmanlı tarihinde ilk kez bir yabancıya Padişah tarafından verilen kıymetli bir hediye olarak biliniyor. Bu özel hediyeyi Nelson ölümüne kadar şapkasının üzerinde taşıdı. Ölümünün ardından Nelson’ın çelengi 11 Haziran 1951 sabahı Kraliyet Deniz Müzesi’nden çalınmış olduğu ortaya çıktı ve o zarif çelenk bir daha da bulunamadı.

Osmanlı ve İngiltere arasındaki geçmişe dayanan dostluğu defilesi öncesinde düzenleyeceği resim sergisiyle anlam kazandıracak olan Kartal, çelengin Symbolic&Chase tarafından özel olarak üretilen replikasını da sergileyecek.

Zeynep Kartal, 15 Eylül’de Londra Moda Haftası kapsamında podyumda olacak!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERZEYNEP KARTAL