UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANTALYA’NIN BU SEFER DENİZİ DEĞİL, MÜZİĞİ KONUŞULACAK!

Türkiye’nin en önemli sanat etkinliklerinden olan 19’uncu Uluslararası Antalya Piyano Festivali 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ANTALYA’NIN BU SEFER DENİZİ DEĞİL, MÜZİĞİ KONUŞULACAK!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 1-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 19’uncu Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra toplantıya festival sanat yönetmeni Gürer Aykal, festival koordinatörü Dilaver Tanık, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü İbrahim Sezer, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Çelik katıldı.

Akdeniz Manşet’in haberine göre festivalde dünyaca ünlü 285 müzisyen, müzikseverlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya’nın her noktada lider olması gerektiği noktasında çalıştıklarını ifade ederek,  “Bu yıl 19’uncusu düzenlenen ve geleneksel hale getirilerek uluslararası bir boyut kazanan Antalya Piyano Festivali, gençlik çağını geride bırakarak olgunluk evresine giriyor. Antalya’yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bu hedefimize en büyük katkıyı sağlayan festivallerimizden biri şüphesiz Uluslararası Antalya Piyano Festivalidir” dedi.

Antalya’nın turizmde, tarımda başkent olduğunu ifade eden Türel, “Sporun da başkenti olması için çalışıyoruz. Antalya kültür ve sanatın başkenti noktasında önemli gelişmelere tanıklık ediyor. Bu kapsamda bu yıl piyano festivalinin 19’uncusunu gerçekleştiriyoruz. 2001 yılından bu yıla kadar her yıl gelişen piyano festivali kentimizin marka değeri haline geldi. Bunu önemsiyoruz. Antalya’nın uluslararası sanat şehri kimliğini bu festivalle pekiştiriyoruz. Uluslararası Piyano Festivali her yıl sanatseverlerin merak ve heyecanla beklediği bir etkinlik haline geldi” diye konuştu.

Festivale katılım biletlerinin yüzde 60’ından fazlasının bittiğini ifade eden Türel, festivale katılım noktasında gençler ve çocukları önemsediklerini anlatarak, “Bizim kültür ve sanat etkinliklerimizin hedefinde gençlerin sanata, kültüre, müziğe teşvik edilmesi büyük önem arz ediyor. Kültür, sanat ve sporla ilgilenen çocuk dünyanın tehlikelerinden de uzak duruyor” diye konuştu.

Organizasyon, dünyaca ünlü sanatçıların müzikseverlerle buluşmasının yanında genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli bir görev üstleniyor. Festival bu yıl, 2-3 Eylül tarihlerinde “Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması’na sahne olacak. Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri, Türkiye’nin genç piyanistleri ile buluşacak ve yetenekli gençleri belirleyecek. Yarışmanın kazananları ise; 4 Eylül akşamı AKM Aspendos Salonu’nda Gürer Aykal şefliğinde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek.

FESTİVAL PROGRAMI İSE ŞÖYLE:

•1 Eylül 2018, Laura De Los Angeles ’Piano Flemenco ‘Mar de Esperanza’ Saat: 20:30 AKM Aspendos Salonu

•2 Eylül 2018, Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması 1. Gün AKM Perge Salonu

•3 Eylül 2018, Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması 2. Gün AKM Perge Salonu

•4 Eylül 2018, Saat: 20:30 Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması Konseri – Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Şef: Gürer Aykal, AKM Aspendos Salonu

•5 Eylül 2018, Saat: 20:30 ‘Kamuran Gün Demir Anısına’ Kenan Tatlıcı – ‘Resital’ AKM Perge Salonu

•6 Eylül 2018, Saat: 20:30 Ivan ‘Melon’ Lewis&The Cuban Swing Express ‘Cubaing Forever’ Sahil Antalya Yaşam Parkı

•8 Eylül 2018, Saat: 20:30 Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Solist: Fahir Atakoğlu ‘Film Müzikleri Konseri’ AKM Aspendos Salonu

•9 Eylül 2018, Saat: 20:30 Dhafer Youssef ‘Diwan of Beautyand Odd’ AKM Aspendos Salonu

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13