UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK ÖNERİLER!

Amerika'nın en ünlü kişisel gelişim uzmanı Tim Ferris hayatta başarıyı yakalamak isteyenlere önemli tavsiyeler veriyor.

İŞTE HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK ÖNERİLER!

Amerikalı kişisel gelişim uzmanı ve yazar Tim Ferris, özellikle girişimciler ve hayatında başarıya yelken açmak isteyen kişiler için ufuk açıcı tavsiyelerde bulunuyor. Gündelik yaşama kolaylıkla adapte edilebilen, uzun vadede etki gösteren planlamalar ile Tim Ferris gibi başarılı bir iş adamı olabilirsiniz.

Ünlü yazar, aynı zamanda Facebook, Twitter, Uber ve Evernote gibi dünyaca ünlü girişimcilerin melek yatırımcısı. Onu başarılı kılan nokta ise ilkeleri. İşte ünlü girişimcinin hayata ve başarıya dair tavsiyeleri...

Kişisel gelişim iki parçadan oluşuyor

Hayatınızı verimli hale getirmek ve kolaylaştırmak için ilk adım kişisel gelişme karar vermede başlıyor. Kişisel gelişimin yüzde 50'lik kısmı hedef başarısından oluşuyor. Kalan yüzde 50'lik kısım ise sahip olduğunuz değerlerin farkına varmak ve şükretmek. Ferris, hayatta başarılı olabilmek için doyumsuzluğun ortadan kaldırılmasına inanıyor. Bunun için de elinizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya odaklanmanız gerektiğine dikkat çekiyor.

Kendinizle yüzleşin

Ünlü filozof Marcus Aurelius'un da belirttiği gibi kişi sadece kendine yalan söyleyemez. Ferris’te bu noktaya dikkat çekerek işe önce kendinizden başlamayı öneriyor. Hangi işi yapmakta isteklisiniz? Neyi yapmaktan hoşlanmıyorsunuz? Karar verme aşamasında size fayda sağlayacak neler var? Dürüst bir şekilde kendinizle hesaplaşmalı ve bir anlamda bilinç temizliği yapmalısınız.

6 aylık projeler yapın

Tim Ferris, çok uzun vadeli planlar yapmanın aslında yanlış olduğunu söylüyor. Ünlü yazara göre, 5 yıl sonrasını değil 6 ay sonrasını düşünün. Böylece kısa vadede hedeflerinizin getireceği motivasyondan yararlanabilirsiniz.

Kendinize küçük tatiller verin

Amerikalı yazar, çok uzun süre yüksek konsantrasyonla bir işe odaklanmanın doğru bir şey olmadığını belirtiyor. Her hafta veya ay aynı verimle çalışmanız mümkün değil. Bu nedenle iki ya da üç haftada bir 2 ya da 3 günlük tatiller kullanabilirsiniz. Böyle bir şansınız yoksa işlerinizi düşünmeden birkaç günlük aralar verebilirsiniz.

Bilmediğiniz konulara yönelin

Sizlere aşina olmayan konulara atılabilirsiniz. Örneğin; yeni bir dil öğrenmeyi deneyebilir, bir enstrüman kursuna gidebilir ya da daha önce yapmadığınız bir sporu yapabilirsiniz. Bu size cesaret ve moral verecektir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHAYAT  ÖNERİ  YAŞAM