UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“İÇİMİZDEKİ YABANCILAR”DAN RESTE REST!!!

Ünlü reklamcı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, bir tweet atarak herkesi gözden kaçırdığı bir olayı gündeme taşıdı: “Vodafone’daki cesarete bak valla Iphone reklamına devam ediyor” Bilindiği gibi Vodafone’un reklam medya planlamasını ve satın almasını yabancı merkezli bir kuruluş olan Mindshare yapıyor. Zaten bir süre önce Boydak firması Mindshare’den ayrıldığını açıklamıştı. Koç grubunun da ayrılacağı iddiaları var. İşin ilginci yerli bir firma olan Yataş ise bu süre içine tam tersi Mindshare’e geçmişti

“İÇİMİZDEKİ YABANCILAR”DAN RESTE REST!!!

Millet Cumhurbaşkanımızın da başlattığı kampanyalarla hızla Amerikan ürünlerinden uzaklaşmaya başladı.

Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle telefonlarla ilgili açıkça verdiği mesajlardan sonra şu sıralar halk Iphone’ları parçalıyor.

İşte tam bu ara…

Ünlü reklamcı Prof. Dr. Ali Atıf Bir herkesi uyandıran bir tweet attı:

Vodafone’daki cesarete bak valla Iphone reklamına devam ediyor”

Vodafone’un reklam tarafını planlayan şirket ise yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı merkezli bir kuruluş: Mindshare…

Ve şimdi adeta reste rest diyor.

Cumhurbaşkanımız ve halkın şu andaki hassasiyetine karşı Mindshare yaptığı medya planlamasıyla, Vodafone’nun Iphone reklamı ile adeta ekranları yıkmaya başladı.

Zaten son dönemde bazı önemli gelişmeler olmuştu.

Yerli ve Milli en büyük şirketlerimizden olan Boydak grubu ani bir kararla Mindshare’le olan ilişkisini kesmiş ve yine yerli ve Milli olan Skala medya planlama ve satın alma ajansına geçmişti.

Hatta Koç Grubu’nun da uzun süreden beri Mindshare’den ayrılacağı, ancak bunun için yeni TV sezonunu beklediği iddiaları vardı.

Bu arada bir başka ilginç gelişme ise yine yerli bir firma olan Yataş’ın ise sahibi Nuri Öztaşkın’ın ani kararıyla Yataş’ın Mindshare’e geçme kararıyla yaşandı!

Mindshare tabi ki güçlü bir firma…

Vodafone’da öyle…

Böyle bir ortamda Mindshare’in, Cumhurbaşkanımızın ve halkın tüm tepkisine karşın Vodafone’u da koluna takarak böyle bir hamlenin içinde olması önümüzdeki günlerin en çok konuşulan konularından olacağa benziyor.

Zaten 365 Bin takipçisi olan ünlü reklamcı Prof.Dr. Ali Atıf Bir’in tweetinden beri ortalık kaynamaya başlamıştı.

Bayram sonrası, belli ki çok önemli olaylara gebe…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13