UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MADONNA'NIN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDEN İLGİNÇ DETAYLAR!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

MADONNA'NIN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDEN İLGİNÇ DETAYLAR!

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET

BU YILIN FLAŞ YAPIMLARI NELER?

Sektörün içinden, işin hem dizi seçme hem de pazarlama tarafında bulunan bir isme, “Bu sezon ilk bakışta hangi yapımlar dikkat çeker?” diye sordum. İki örnek verdi... Biri Atv’nin yeni işi ‘Bir Zamanlar Çukurova’. Fragmanı etkiliydi ve ister istemez akla ‘Hanımın Çitfliği’ geldi.

Hatta, “Bir Orhan Kemal hikayesi daha olmaz mıydı?” diye soranlar olmuş. Senaryo tarafında Ayfer Tunç var, beklentiler yüksek. Bir filmi andırdığı yazılıp, çizildi. Kalemden nasıl çıkıyorsa, kime benzediği önemli değil. Bir de görüntü yönetmenine büyük iş düşüyor anladığım kadarıyla. Bazı işler imtihan niteliğindedir, ‘haydi konuştur bakalım’ dediklerinden...

Arkadaşımın bir uyarısı daha vardı: “Bu iş iddialı ama Atv izleyicisi için zor olabilir.” Yani ağdalı ve fazla ‘sanatsal’ gelebilir seyirciye. Bunu da zaman gösterecek. Bir verdiği örnekse, Show TV’nin iddialı işi ‘Gülperi’. Nurgül Yeşilçay için “Tam istediği rol” yorumları yapılıyor. Timuçin Esen’le uyumu nasıl olacak merak ediliyor. Bir Yeşilçam esinlenmesi...

DİZİ YILI OLMAYACAK

Sohbete devam ettiğim isim, ekonomik sıkıntıların dizi sektörünü vuracağını, TV kanallarının farklı yöntemlere başvurabileceğini de söyledi. “Bütçeler daralır. Film ve formatlara yüklenme olabilir. Bazı gündüz işleri akşama, çok izlenen dilime geçebilir” şeklinde konuştu. Az ve öz diziyle, yazın temelleri atılan yarışmayla filmlerin devam etmesi, iddialı ama aynı zamanda da ters köşe bir yorum...

KANAL D’DEN YILIN SÜRPRİZİ

Bu yılın belki de en sürpriz komedisi Kanal D’ den geldi. Hakan Yılmaz, Evrim Alasya, Selen Uçer, Pelin Öztekin, Ferdi Sancar ve Rüzgar Aksoy’un rol aldıkları ‘Koca Koca Yalanlar’, ilk bölümden itibaren ilgi ve alakayı üzerine çekti. Aile ilişkileri ve evliliğe ‘eleştirel bir gözle’ bakması, bunu da usturuplu bir şekilde sunması, kayda değer bir başarı. Umarım bu çizgisini devam ettirir.

YURT DIŞI SATIŞ ŞİRKETİ KURDU!

Ay Yapım, yurt dışı satışlarını kendi yapmaya karar verdi. Kulağıma gelenlere göre, bir satış şirketi kuruyor. Amaç, aracıya para vermemek. Yeni ekonomik durum, dizilerin yurt dışı satışlarını olağanüstü önemli kılmaya başladı. TL ile üretip, döviz olarak kazanç sağlanıyor. Ekonomik dalgalanmadan sonra sektör, altın yumurtlayan tavuk konumuna geliyor. “Piyasayı yurt dışına yapılan işler kurtarır” deniyor. Ay Yapım’ın girişiminin altında da bu fikir yatıyor sanırım.

OYA DOĞAN / VATAN

ŞARKICI KIZ HİKAYELERİNİN YEŞİLÇAM’DA DOKTORASINI YAPTIK!

Türk ekranlarında iki şeyi anlamıyorum. Birincisi bir dizi ya da format tuttuğu zaman neden tüm ekranı onun benzerlerinin kapladığını... İkincisi de hiç tutmayan işlerin neden ısıtıp ısıtıp önümüze getirildiğini... İkisinin de seyirci sadakatine zarar verdiğini görmemek için kör olmaya gerek yok. Mesela bir dizi ya da program tutuyor. Belli ki, uzun yıllar devam edecek. Ama rakipler hemen atağa geçiyor ve benzerini hatta aynısını yaparak hem kendisine, hem de rakibine zarar veriyor. Sonuç seyirci bölünüyor. İş sıkıyor ve kısa sürede ekrana veda ediyor. Düşünsenize siz pazartesi bir şey izliyorsunuz, benzerini hatta aynısı çarşamba, cuma ve cumartesi yine izliyorsunuz. Sıkılmaz mısınız? Ben sıkılıyorum.

Tanıtım güzel ama heyecan vermiyor

İkinci anlamadığım şey ise; tutmayan bir konseptin sürekli gündeme gelmesi. Mesela bugüne kadar başrol kadın oyuncusunun şarkıcı olmak için yola çıktığı ve başına bir sürü şeyin geldiği ama reytinglerde karşılığını bulamayan bir sürü iş izledik ekranda. Hatta buna son olarak Gülizar dizisini de örnek verebilirim. Yeşilçam’ın en popüler konusu olan gazino hayatı ama alt metinde şöhret ne yazık ki ekranda karşılığını bulamıyor. Yani bugüne kadar ben reyting başarısı kazanmış bir örneğini hatırlamıyorum. Fakat bir şarkıcı konseptli dizimiz daha geliyor, Fox TV’de tanıtımları yayınlanıyor. Dizinin adı: Bir Deli Rüzgar. Tanıtım çok güzel ve kesinlikle dikkat çekiyor ama şarkıcı kız hikayelerinin Yeşilçam’da doktorasını yaptığımız için hiç heyecan vermiyor. Umarım yanılıyorumdur

EKRAN TEKRAR PAZARI GİBİ

DOKUZ günlük bayram tatili başladı. İnsanlar İstanbul’u akın akın terk etti, sahil beldelerine, memleketlerine gittiler. Ama İstanbul giden 7 milyon kişiye rağmen hala çok kalabalık. Ekranlarda tatile çıktı. Tüm kanallarda bayram boyunca sadece dizi tekrarı ve binlerce kez izlediğimiz filmler var. Anlayacağınız bayram ekranı oldukça sönük. Sadece bu akşam TRT 1’de Ege’nin Hamsisi, Kanal D’de Koca Koca Yalanlar yeni bölüm yayınlayacak. Sonra bayram boyunca tekrar pazarına dönecek ekran... Şimdiden herkese iyi bayramlar...

BÜLENT CANKURT/ SABAH

Bodrum’dan “Şen” tatil!

Begüm Şen, Kurban Bayramı'nı ailesi ve sevdikleriyle birlikte geçirmek için küçük oğlu Can ile yaşadığı Los Angeles'tan yurda gelmişti.

İstanbul'daki arkadaşları ile hasret giderip Çeşme'deki baba ocağına giden Begüm Hanım, şimdilerde ise eşi Adnan Bey ve oğluyla Bodrum'da tatil yapıyor. Bodrum'da görevli arkadaşım Mehmet Üstündağ, Şen Ailesi'ni Yalıkavak'ta demirledikleri teknelerinde görüntülemiş. Dostlarıyla tekne keyfi yapan çiftten Adnan Bey, oğulları Can ile vakit geçirirken; Begüm Hanım da uzun süredir hasret kaldığı Bodrum'un serin sularında yüzüp güneşin tadını çıkarmış.

Bayram’da Ege’deler!

Dokuz günlük bayram tatillerine alışık olan sosyetik isimlerin, Allah yine gönüllerine göre verdi. Bayram tatilini geçirmek için yine kendilerini yollara vurdular. Atatürk havalimanında objektiflere yansıyan tatilcilerin büyük bir çoğunluğu Bodrum'u tercih ederken, Çeşme'ye gidenler de, rotayı Komşu'ya çevirenler de vardı.

SEVİL SABANCI-FERHAT FERHANGİL (MİKONOS)

Ferhat Ferhangil ile birlikte önceki hafta sonunu Komşu'nun çılgınlar adası Mikonos'ta geçiren Sevil Sabancı, bayramda da sevgilisiyle birlikte 15 milyon Euro'luk yatının dümenini Komşu'ya kıracak.

DERYA AYAYDIN (MİKONOS)

Derya Ayaydın da, Kurban Bayramı'nı, Komşu'nun ünlü adası Mikonos'ta geçirmeye karar vermiş.

BAHAR TANGIR GÖKHAN ÇARMIKLI (ÇEŞME)

Mutlulukları parmakla gösterilen Gökhan Çarmıklı ile sevgilisi Bahar Tangır, bayram tatilini Gökhan Bey'in oteli Çeşme 7800'de geçirecek.

FEYZA BALİN-KAAN BOYNER (BODRUM)

Evliliğe giden güzel bir ilişkileri olan Kaan Boyner ile Feyza Balin, bayram tatilini Bodrum'da geçirecek.

ALİ EYÜBOĞLU/ MİLLİYET

ÖZEL DOSTLARA GÜVEN DE BİTTİ!

“Popun Kraliçesi" Madonna, 60’ncı yaş gününü Fas’ın başkenti Marakeş’te kutladı.

Pazar günü Mirror’da doğum gününün detaylarına dair özel bir haber vardı.

Marakeş’teki butik bir oteli üç günlüğüne kiralayan şarkıcının sadece çocukları ve özel dostlarının katıldığı davetin detayları şöyle:

Otelin çatı katındaki doğum günü partisi tam bir Arap gecesi şeklinde geçti. Davetliler, Madonna’ya yöresel takılar taktı.

 Katıldığı son ödül töreninde, “Sakın yaşlanmayın. Çünkü yaşlanmak günahtır. Kötülenirsiniz ve kesinlikle radyolarda artık parçalarınız çalınmaz” diye dert yanan Madonna’nın 60’ncı doğum gününde Berberi müzisyenler, sadece yöresel şarkılar çaldı. Müzisyenlerin repertuvarında hiçbir Madonna şarkısı yoktu. Habere göre, doğum günü partisinde misafirlerine şarkı söylemeyen Madonna’nın müzisyenlere kendi şarkılarını çalmamasını bizzat tembih ettiği şeklinde bir ayrıntı da vardı.

Radyolar şarkılarını çalmayınca kız, ama doğum gününde kendi şarkılarını çaldırma. İlginç…

Madon-na’nın dört koruması, şafak sökene kadar devam eden doğum günü partisine katılanların girişte, “İstediğiniz bir fotoğraf-görüntü olursa, biz çekip veririz” diyerek cep telefonlarını topladı.

Ünlülerin basına kapalı partilerinden dışarı video ve fotoğraf sızmaması için uyguladığı bir yasak bu.

Mirror’daki haberde, cep telefonları toplanan konukların, bu koşullarda fotoğraf çektirmeyi reddettiğine dair bir vurgu vardı ki, bana ilginç geldi.

Davetliler, yarın öbür gün partiden medyaya sızacak bir görüntünün mesuliyet üstlenmemek adına veya cep telefonlarının toplanmasına tepki adına da yapmış olabilirler bunu…

Niye bu hale geldi insanoğlu?

Ünlülerin, özel partilerine davet ettiği özel dostlarına bile güvenememesinin en büyük sebebi, sosyal medyanın dayanılmaz cazibesi olabilir mi?

GÜNÜN SÖZÜ

En çirkin yalan, çocuğa ve halka söylenen yalandır. Çünkü her ikisi de kolay kanar. (Lord Braugham)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMADONNA  FLAŞ YAPIMLAR