UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADANA’DA VE KASTAMONU’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ!

Türkiye güne yangın haberleri ile uyandı. Kastamonu’da yangın 8 evi kül etti, Adana’da ise bir iş yeri kullanılmaz hale geldi.

ADANA’DA VE KASTAMONU’DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ!

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Tosya ilçesine 37 kilometre uzaklıkta bulunan Mısmılağaç Köyünde Yaşar Yıldız’a ait evde elektrik kontağından çıktığı yangında 8 Ev tamamen yandı.

Mısmılağaç Köyüne 39 km uzaklıkta yer alan İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han köyde yangının ilk çıktığı andan itibaren köye gelerek Yangın söndürme çalışmaların yerinde inceledi. Kaymakam Harun Reşit Han olay yerinde gazetecilere açıklamada bulundu ‘’ Bizler komşu ilçemiz Tosya ya bağlı İskilip Kaymakamlığı olarak Belediyemize ait İtfaiye söndürme ve Orman İşletmesi Yangın söndürme ekipleri ile müdahale ettik. Yangına ayrıca Tosya ve Bayat Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerde yangına toplamda 8 itfaiye aracı ile katıldı’’dedi.

Diğer bir yangın haberi de Adana’dan geldi.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde, 3 katlı binanın alt  katındaki marangozhanede yangın çıktığını gören vatandaşlar durumu polis ve  itfaiye ekiplerine bildirdi.

İş yerindeki ahşap malzemeler ve çevredeki ağaçlar nedeniyle kısa  sürede büyüyen yangın, üs katlara ve avludaki barakaya sıçradı. Bu sırada devriye  görevi yapan ve yangını fark eden bekçiler, merdiven yardımıyla binanın üst  katlarına çıkarak evleri kontrol etti.Evde iki kişinin olduğunu fark eden bekçiler, vatandaşları  bulundukları yerden çıkartarak yine merdivenlerden aşağı indirdi. İki kişinin  yangından etkilenmediği öğrenildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını, binayı tamamen sarmadan  ve bitişikteki evlere sıçramadan söndürdü.Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma sürüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYANGIN