UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VATİKAN’DAN YILLARDIR SÜREN ÇOCUK TACİZLERİNE İLK YANIT!

Vatikan, Katolik Kilisesi'nde on yıllardır süren cinsel taciz olaylarını detaylandıran ABD Büyük Jüri raporuna verdiği ilk yanıtta "utanç ve üzüntü" ifadesini kullandı.

VATİKAN’DAN YILLARDIR SÜREN  ÇOCUK TACİZLERİNE İLK YANIT!

Dünyanın konuştuğu kiliselerde çocuk istismarı olayında sanılanın aksine daha fazla mağdurun olduğu iddia edildi.

ABD Büyük Jüri raporunda, Pennsylvania çapında 1000’i aşkın çocuğu taciz etmekle suçlanan yaklaşık 300 rahip ve sistematik bir şekilde bu olayları örtmeye çalışan kilise suçlanıyor. Bununla birlikte, 1947'den beri bu diyotlardaki fiili kötüye kullanımların sayısının bildirilen rakamdan çok daha yüksek olabileceği aktarıldı.

Büyük jüri uzun raporunda, "Kayıtları kaybolan ya da itiraf etmekten korkan çocukların sayısının binlerce olduğunu düşünüyoruz." İfadelerine yer verildi.

Vatikan'ın cevabında Papa Francis, "Bu suçların, bu trajik dehşetin kökünü kazmaya"söz vererek "İnananların inançlarını ve ruhunu nasıl sarsacağını anladığını” söyledi.

Vatikan Basın Bürosu Direktörü Greg Burke, "Bu hafta Pennsylvania'da kamuoyuna sunulan raporla ilgili olarak, bu korkunç suçlarla karşılaşılan duyguları ifade edebilecek iki söz vardır: utanç ve üzüntü" dedi.

Açıklamada; "Mağdurlar Papa'nın kendi tarafında olduklarını bilmeli. Acı çekenlerin önceliği var ve kilise bu trajik dehşetin kökünü kazımak istiyor." denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERvatikan