UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BERAT ALBAYRAK YABANCI YATIRIMCILARLA BULUŞTU!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı yatırımcılara telekonferans yoluyla seslendi. Telekonferansa 6 binin üzerinde yabancı yatırımcı katıldı.

BERAT ALBAYRAK YABANCI YATIRIMCILARLA BULUŞTU!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldi.

Albayrak yatırımcılara şu mesajları verdi:

Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok. Bankalara destek konusunda tereddüt etmeyeceğiz. Merkez Bankası mali politika ile paralel adım atacak.

Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm banklara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz.

Sermaye kontrolleri hiçbir zaman gündemimizde olmayacak. IMF ile bağlantıya geçme, iş birliği planımız yok. Yatırımcılarla açık ve şeffaf diyalog geliştireceğiz.

​Hükümet çok ciddi bir harcama kısıntısına gidecek. Yeni bakanlık ve para politikasının koordinesi önemli. Türkiye yatırımcılar için cazip olmaya devam edecek. Birkaç hafta içinde ek fonlama kaynakları açıklayacağız.

Halkbank ile ilgili ceza beklemiyoruz. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile iyi iletişim içerisindeyiz.

Katar anlaşmasının farklı bileşenleri var. Doğrudan yatırımlar da var.

Öte yandan toplantıya katılan yabancı yatırımcıların toplamı 6 binin üzerine çıktı.

 


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERberat albayrak