UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ŞENGAL'İ BOMBALADI!

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Şengal’de Terör örgütünün mevzilerini bombaladı.

SON DAKİKA: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ŞENGAL'İ BOMBALADI!

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Şengal’de terör örgütü PKK mevzilerini bombaladı.

Edinilen bilgilere göre TSK'ya bağlı savaş uçakları Irak'ın Şengal kentinde YBŞ mevzilerini bombaladı. YBŞ'yi PKK'nın Suriye kolu olarak gören Türkiye, Şengal'e bağlı Geliye Şino bölgesindeki YBŞ mevzilerini bombaladı.

Sputnik'e konuşan Şengal Peşmerge Birlikleri Sözcüsü Xelil Şirvan, TSK'ya ait savaş uçaklarının Şengal'de YBŞ mevzilerini bombaladığını belirterek, bombalama sonucu YBŞ'den bir komutanın öldüğünü bazı savaşçıların ise yaralandığını iddia etti.

Bombardımanın bugün saat 18.00 sularında başladığını aktaran Şirvan, şöyle devam etti:" Bombardımanın olduğu bölgede YBŞ güçleri bulunuyor. Ölü ve yaralılar var ama sayı olarak tam tespit edemedik. YBŞ'den Mazlum adında bir komutanın bombardımanda öldüğü yönünde bize bilgi geldi."

Öte yandan Rudaw'a konuşan Sinune Nahiyesi Sorumlusu Hudeda Çuke, TSK'ya ait savaş uçaklarının Şengal'de YBŞ'ye ait bir kaç bölgeyi bombaladığını belirtti.

Türkiye'ye ziyarette bulunan Irak Başbakanı İbadi, 'Türkiye'ye Irak içinden yapılacak saldırılara izin vermeyiz' açıklamasını yapmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtürk uçak  bomba  şengal